פיתה חלבון 2 מרכיבים בלבד ותקבלו אחלה פיתות טעימות ורכות להפליא תוכלו למלא אותן במה שתרצו אני מילאתי בחביתה עגבניה מלפפון חמוץ גבינת שמנת זיתים 5% וגבינה צהובה 5%, פשוט סופר טעים ומושלם לארוחת הבוקר, יצאו לכם 6 פיתות וזה פשוט נפלא! אם אתם בקטע של מתכונים ללא גלוטן אז אני ממליץ לכם להכין פיתה טחינה ללא גלוטן לארוחת הבוקר. יש גם באתר מתכון ללחם קוטג' חלבון שכבר כבש את הרשת מזמן הווא גם קטוגני! כדאי לנסות, יש באתר מגוון מתכוני חיטוב שווים במיוחד וכל מיני מתכונים עם חלבון שכדאי לכם להכיר! עקבו באינסטגרם עוד היום.
מוסיפים לקערה 200 גרם קמח תופח והיוגורט פרו הנייטרלי 0% שומן (200 גרם) ולשים עד שמתקבל בצק אחיד ונעים.
מחלקים ל-4 מייצרים עיגולים מקמחים מעט מרדדים ובעזרת קערה לוחצים עליהם מייצרים עיגולים יפים, מורידים את שאריות הבצק ושומרים בצד כדי ליצור עוד פיתה אחת. ממשיכים לרדד ולדקק אותם (לא להגזים). אם הבצק לא נמתח ברידוד כסו אותו תנו לו מנוחה 10 דקות ואז תעבדו איתו.
תעבירו את הכדורים לתבנית עם נייר אפייה ותאפו בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות חום עליון תחתון (לא במצב טורבו) כ-3-4 דקות מכל צד עד שהן מתנפחות ותהפכו שוב עד להשחמה יפה, תיזהרו לא לשרוף ולייבש אותן! (תכניסו לשלב אחד בתנור מתחת לאמצע).
תוציאו מהתנור לקערה וכסו במגבת, כדאי לאכול את הפיתות כשהן חמות.
בונים סנדוויץ' מפוצץ בחלבון עם חביתה מ-2 ביצים, עגבניית מגי, מלפפון חמוץ, גבינת שמנת זיתים 5% ופרוסת גבינה צהובה 5% ונהנים מארוחת בוקר / ערב עם ים חלבון. תהנו!
אפשר להשתמש ביוגורט אחר, אם אין לכם קמח תופח תשימו קמח לבן רגיל ופשוט כפית אבקת אפייה.
יוצא כ-134 קלוריות לפיתה אחת!
אפשר להחליף עם קמח כוסמין?
לא ניסיתי, אנסה.
תודה