פיש אנד צ'יפס קריספי מושלם בבלילת בירה עם מתבל מיונז לימוני מרענן שלא תרצו להפסיק לנשנש ולאכול, הביס פשוט עונג צרוף לחך אתם חייבים להכין בבית בהקדם. הדרך לא כל כך מסובכת כמו שאתם חושבים, מטגנים את הצ'יפס פעמיים כדי לקבל אקסטרה קריספיות, מייצרים בלילה רטובה עם בירה שאוהבים ומצפים את חתיכות הדג שרוצים. פה השתמשתי בדג הייק (קוד) לבן ואפשר להחליף בדג לוקוס או דג נסיכה למשל. יש לי באתר עוד מגוון מתכונים לדגים אם תרצו להכין וכמובן שכל המתכונים עולים קודם כל לדף האינסטגרם שלי כך ששווה להיכנס ולעקוב אחריי.
חותכים 3-4 חתיכות פילה דג הייק או דג קוד או דג לבן אחר לריבועים בשרניים (קיבלתי חבילה מסודרת מדגי לוחמי הגטאות בקיבוץ לוחמי הגטאות!)
2: מייבשים את חתיכות הדג היטב וממליחים מ-2 הצדדים, מעבירים למקרר לבנתיים.
לקערה נפרדת מוסיפים 200 גרם קמח (אפשר 100 גרם קמח ו-100 גרם קורנפלור), כפית אבקת אפייה, כפית מלח וכפית כורכום ומערבבים היטב, מעבירים למקפיא לבנתיים!
מקלפים וחותכים 4 תפוחי אדמה לצ'יפסים עבים. מעבירים את הצ'יפסים לסיר עם מים חמים, ממליחים עם 2 כפות מלח ומוסיפים שאט של חומץ (או 2 כפות - החומץ יגרום לצ'יפסים לא להישבר!), מביאים לרתיחה מכסים ומבשלים כ-10 דקות כחצי-שלושתרבע בישול! לאחר מכן מוציאים ומייבשים היטב.
מכינים את מתבל המיונז: לקערה מוסיפים מיונז, מעט מיץ לימון לפי טעם, כף או 2 של שמיר קצוץ, אבקת שום, מעט מלח פלפל ומעט שמן זית ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי טעם אישי!
מטגנים את הצ'יפסים בשמן עמוק וחם (170 מעלות) טיגון ראשוני מס' דקות עד להופעת שכבה ראשונית לבנבנה. מוציאים ומייבשים. לאחר מספר דקות מטגנים שוב בשמן עמוק וחם (כ-180-200 מעלות) טיגון שני כדי לקבל קריספיות מירבית! לא לשכוח להמליח.
מוציאים את קערת הקמח מהמקפיא ומוסיפים אליה בקבוק בירה שאוהבים בהדרגה עד לקבלת בלילה סמיכה ולא דלילה מדיי.
מוציאים את חתיכות הדג מהמקרר, מייבשים שוב, ומצפים בקערה עם קמח, מורידים קמח עודף ומעבירים לבלילת הבירה הרטובה, מצפים היטב, מורידים עודפים ומטגנים בשמן עמוק וחם עד להזהבה מושלמת! בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק!
ניתן להשתמש בכל דג לבן למשל לוקוס, נסיכה וכו'
להזמנות דגים באיזור נהריה עד עכו והסביבה חייגו:
04-9933870 דגי לוחמי הגטאות (נמצא בתוך סופר תוצרת בית)
04-9933269 - אבי
0527317555 - טלפון נוסף של אבי להזמנת דגים
למי שרוצה להימנע מגלוטן שיחליף את הבירה בסודה, ואת הקמח בתערובת רב תכליתית או בקורנפלור