פודיק - Foodik

פירה פרווה מושלם

דרגו את המתכון: 
29 אהבו
15625 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
פירה פרווה מושלם
מנות
4
קושי:
בינוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול
50 דקות
זמן כולל
שעה ו-10 דקות

פירה פרווה מושלם חלק קטיפתי ואפילו טבעוני - תוספת פרווה לארוחת צהריים או ליום שבת שאתם חייבים להכין בבית! בעזרת הניפוי של הפירה דרך נפה או מסננת תקבלו את הפירה החלק והרך ביותר שתאכלו בחיים שלכם וכן - לא חייב שהוא יהיה חלבי! למי שרוצה לדלל את הפירה קצת שיוסיף כף או 2 ממי הבישול אבל לא יותר מדיי! מלח פלפל לבן לפי טעם ויאללה צאו לדרך! אני השתמשתי בתפוחי אדמה בלאדים אבל עדיף מזן ראטה - הם הכי טובים לפירה! (למרות שיצא לי מושלם!), אגב, באתר שלי יש עוד מתכונים לתוספות לארוחת צהריים שיכולים לסדר לכם את החיים! כדי לקבל את המתכונים לפני כולם עקבו אחריי באינסטגרם או תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים עוד היום וקבלו התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. צפו במתכון הוידאו.:

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   פרווה
7 / 0 מרכיבים
מרכיבים
4 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מבשלים את תפוחי האדמה (עם הקליפה!) בסיר עם מים (מכסים אותם היטב במים!) עד שהם רכים. (תלוי בגודל תפוחי האדמה כמובן)

  • ברגע שתפוחי האדמה מוכנים שופכים את המים, מחזירים את תפוחי האדמה עם הקליפה לסיר הריק סוגרים מכסה ומבשלים עוד 2-4 דקות עד לייבוש תפוחי האדמה (לא להגזים ולטגן אותם!)

  • מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומקלפים את הקליפה בזהירות, מועכים עם מועך פירה, מוסיפים 4-5 כפות שמן זית, כף מלח, כפית פלפל לבן טחון (פלפל שחור יצבע לכם את הפירה!) וממשיכים למעוך

  • לוקחים נפה (או מסננת) ומניחים קערה גדולה מתחתיה, בעזרת קלף (או כף אם אין לכם קלף) מסננים / מנפים את הפירה היטב ודואגים שלא יהיו חתיכות / שאריות קליפות כלשהן, מביאים למרקם חלק גלידתי וקטיפתי!

הערות
  • עדיף תפוחי אדמה מזן ראטה

  • מלח פלפל לפי טעם

  • אפשר להחליף את הנפה במסננת ולהשתמש בכף - לא לדלג על השלב הזה!

3 תגובות על: פירה פרווה מושלם
כתיבת תגובה
עליזה
עליזה
20 במרץ 2024 בשעה 19:10

כמה זמן מחזיק במקרר? תודה

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
20 במרץ 2024 בשעה 19:12

מספר ימים בכיף.

הגב
ינוי
ינוי
3 באוגוסט 2023 בשעה 0:41

היי אתה אלוף אני לא מבין למה יוצא לי פירה דביק ומסטיקי כזה

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
3 באוגוסט 2023 בשעה 23:8

מהמתכון שלי?

הגב
רמי כהן
רמי כהן
18 באוגוסט 2022 בשעה 15:3

הכנתי יצא מטורף

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
18 באוגוסט 2022 בשעה 15:6

שמח לשמוע!

הגב
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il