מכירים בטוח פיתה דרוזית נכון? מעולה! אז קבלו מתכון לפיצה דרוזית בטאבון מתכון סופר מיוחד שונה בנוף אומנם יש השקעה אך שווה את זה! עם מה בעצם מכינים את הפיתה הדרוזית? עם הקמח "טיפו 1" ה"מלוכלך" שבעצם נותן את כל הטעם והצבע החום הזה לבצק, בד"כ מכינים את זה עם 100% טיפו 1 אבל אני עכשיתי פה שילוב של טיפו 1 עם קמח נובולה ביחס של 60% טיפו 1 ו-40% קמח נובולה, בכל מקרה - מדובר בבצק סופר עשיר וטעים וכל התוספות עליו יתנו לכם את הביס המושלם, למי שמחפש ארוחת בראנץ' מיוחדת או ארוחת בוקר יוצאת דופן כדאי לנסות, וכן, אפשר גם בתנור! יש לי באתר עוד מתכונים לפיצות טעימות ושוות שכדאי לנסות להכין בבית. עקבו אחריי באינסטגרם עוד היום לעוד מתכונים.
המיסו את השמרים במים ואח"כ הוסיפו את הקמחים ושאר החומרים לבצק, תלושו מספר דקות (כ-8-10 דקות) עד לקבלת בצק אחיד. אח"כ לשים ביד קצת מקפלים ומכסים ל-10 דקות, אח"כ שוב תקפלו וצרו כדור חלק כמו בסרטון (חזרתי על הפעולה פעמיים לקבלת בצק חלק חלק). בסיום כסו והתפיחו שעתיים.
אח"כ חלקו ל-3 כדורים קפלו ועגלו אותם יפה כמו בסרטון שלי. התפיחו עוד שעתיים ואח"כ הכניסו למקרר ל-24-48 שעות.
לסלט טאבולה: לקערה תוסיפו את שליש כוס בורגול דק (גרישה) - כוס בנפח 240 מ"ל, חתכו 3 עגבניות לקוביות, סחטו את הלימונים לקערה עם הבורגול ותוסיפו את העגבניות עם המיץ שלהם (תנו לזה לשבת 30 דק), אח״כ חתכו את הפטרוזיליה הנענע הבצל הסגול והבצל הירוק הוסיפו שמן זית מלח פלפל וערבבו, כסו והעבירו למקרר.
אחרי ההתפחה הארוכה חלצו בעזרת סמולינה את אחד הכדורים ופתחו אותו לצורת פיצה ממש כמו בסרטון. לכלי קטן תוסיפו שמן זית וזעתר ומרחו על הבצק (לא יותר מדיי), הוסיפו מוצרלה וגרנה פדנו והכניסו לטאבון (טמפ' רצפה 400-420) לאפייה עד שמוכנה.
לסיום תוסיפו על הפיצה 4 כפות של גבינת לאבנה איכותית, פזרו מעט סומק, עוד קצת שמן זית וזעתר אם רוצים וכמובן כ-כפית סלט טאבולה מעל כל אזור בו שמתם גבינת לאבנה, אני מבטיח לכם ביס מטורף וטעים שלא תשכחו הרבה זמן... בתיאבון, תהנו ואם אהבתם פרגנו בלייק ותגובה למטה :)
למי שאין טאבון שיאפה בתנור את הבצק בחום הכי גבוה על תבנית שחוממה מראש מצב טורבו הכי גבוה.