מתכון קל לעוגת תפוחים בחושה פרווה לא חלבית וללא חמאה! תוך 10 דקות הכנה תכינו תערובת לתבנית בקוטר 24/26, חממו תנור על 180 מעלות בתחילת התהליך והכניסו לכ-35-40 דקות, קינוח מעולה לכל מי שאוהב עוגות תפוחים! אם תרצו לראות עוד מתכוני עוגות מעולים לחצו כאן ותגיעו לקטגוריה המתאימה באתר שלנו. אם תרצו לקבל עדכון לטלפון הנייד כשמתכון חדש עולה הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלנו. צפו במתכון הוידאו עכשיו:
תחילה יש להדליק תנור על 170 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו
מערבבים את הביצים והסוכר היטב עם מטרפה ידנית / מזלג / כף ומניחים בצד.
מקלפים את קליפת התפוחים וחותכים לקוביות גסות
מעבירים את התפוחים לקערה גדולה ומוסיפים 2 כפות סוכר חום דמררה גדושות + כפית דבש ומערבבים היטב
שופכים את הביצים והסוכר שעירבבתם מקודם לקערה עם התפוחים הסוכר והדבש
מוסיפים כפית קינמון (מי שאוהב טעמים חזקים מאוד של קינמון שיוסיף עוד כפית), כוס שמן אחת (בנפח של 250 מ"ל) + שקית אבקת אפייה + 265 גרם קמח לבן מנופה (2 כוסות בנפח 250 מ"ל)
מערבבים את הכל היטב שלא יהיו גושי קמח ושלא ישאר קמח, לערבב ממש טוב עד שהכל הופך לעיסה אחת, אפשר ורצוי לטעום מהעיסה לבדוק אם מספיק מתוק לכם
רפדו תבנית בקוטר 24/26 בנייר אפייה בתחתית ושפכו את כל התערובת לבפנים
הכניסו את העוגה לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו לשלב אחד מעל השלב האחרון - הניחו את תבנית העוגה על רשת הנירוסטה ולא לתוך תבנית לכ-50 דקות (כדאי לבדוק אחרי 30 דק' ולוודא שהעוגה חלילה לא נשרפת. אם מתחילה להשחים שימו נייר אפייה מלמעלה).
תכניסו קיסם לעוגה ותבדקו אם הוא יוצא חלק סימן שהעוגה מוכנה. בסיום האפייה כבו את התנור ותשאירו את העוגה בפנים עוד כ-15-20 דקות ואז תוציאו
תוציאו בזהירות, צננו ותאכלו, ניתן להכניס למקרר / להקפיא, בתיאבון.
מי שרוצה יכול להפחית בכמויות הסוכר ולהוסיף סטיביה במקום הסוכר.
ניתן להוסיף תמצית וניל לעוד טעם נחמד.
ניתן להוסיף עוד קינמון למי שרוצה טעם חזק של קינמון
ניתן להשתמש באיזה סוג תפוחים שרק תרצו
לאחר כ-30 דק' בתנור תכניסו קיסם לעוגה אם הוא יוצא חלק סימן שהיא מוכנה תוציאו אותה לצינון.
עוגה פצצה!! מהירה וקלה מאוד להכנה! תודה רבה!!
תודה כן לגמרי!