אם אתם בקטע של עוגות בחושות ובקטע של עוגות תפוזים אז תעצרו הכל כי זו העוגה המושלמת בשבילכם! עוגת תפוזים טורט בחושה פרווה גבוהה במיוחד בתבנית 24 של מגנוס שיוצאת תמיד מוצלחת! הטעם? נפלא! הגובה? מטריף! המרקם? אוורירי ספוגי טעים ברמות קשות, אין לי מה להגיד יותר, פשוט רוצו להכין! אם אתם בקטע של עוגות בחושות כנסו לקטגוריית מתכוני עוגות בחושות באתר שלי כמו למשל עוגת דבש בחושה או עוגת לימון בחושה ועוד עוגות מעולות! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכנים לפני כולם!
מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו). מגרדים קליפה מתפוז 1 וסוחטים כ-3-4 תפוזים לכוס בנפח 240 מ"ל והניחו בצד.
מפרידים 6 ביצים בטמפ' החדר לחלמונים חלבונים (תקפידו שלא יכנס חלמון לחלבונים), מעבירים את החלבונים לקערה יבשה ונקייה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה לחלבונים (לא חובה) ומקציפים עד לקבלת קציפה אוורירית יציבה אך לא קשה מדיי.
לקערה מוסיפים את החלמונים (הצהובים), כוס מיץ תפוזים, שלושתרבע כוס שמן, מחית וניל, מעט מלח ואת גרידת התפוז ומערבבים היטב.
מנפים לקערה 2 כוסות קמח ושקית קטנה של אבקת אפייה, מוסיפים 2 כפות אינסטנט פודינג וניל, מערבבים הכל עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
לוקחים מתערובת החלבונים שהקצפתם כל פעם שליש כמות ותעבירו לקערת החלמונים את הקמח והתפוזים וקפלו בעדינות עד להטמעת החלבונים. חוזרים על הפעולה 3 פעמים כמו שאמרתי עד שתסיימו עם קציפת החלבונים.
מעבירים לתבנית טורט גבוהה 24 (של מגנוס) בלי לשמן אותה ובלי כלום. טופחים קצת על התבנית להוצאת בועות אוויר מיותרות ומכניסים לשלב אחד מתחת לאמצע לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו לכ-55-60 דקות אפילו עד שנכנס קיסם לעוגה ויוצא יבש או עם מעט פירורים.
מוציאים מהתנור וישר הופכים את התבנית על השיש לצינון (אל תדאגו היא לא תיפול מהתבנית) וזה בעצם מה שישמור עליה גבוהה ושלא תצנח לכם!
לאחר שהתקררה לגמרי חלצו עם סכין בזהירות בצדדים, וגם מלמטה, הפכו על צלחת וזהו, פזרו אבקת סוכר ושיהיה בתיאבון, אהבתם? פרגנו בלייק ותגובה טובה.
*אפשר לחלק ל-2 תבניות אנגליש קייק חד פעמיות גם