פודיק - Foodik

עוגת לוטוס אפויה מ-4 מרכיבים

דרגו את המתכון: 
17 אהבו
9293 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
עוגת לוטוס אפויה מ-4 מרכיבים
מנות
5
קושי:
קל
זמן הכנה
10 דקות
זמן בישול
40 דקות
זמן כולל
50 דקות

אוהבים חיים קלים ועוגות? מעולה! עוגת לוטוס אפויה מ-4 מרכיבים בלבד! לעקוב אחר ההוראות ולהנות מעוגה סופר טעימה שתבוא לכם טוב עם הקפה בבוקר בערב או סתם כקינוח לאחר כל ארוחה. שווה לנסות בבית! אם תרצו יש לנו באתר עוד מתכונים מ-4 מרכיבים וכמובן יש לנו מגוון רחב של מתכוני עוגות טעימים ומוצלחים במיוחד! אם תרצו להירשם כמנויים לערוץ היוטיוב של פודיק ולהישאר מעודכנים לחצו כאן. בנתיים צפו במתכון הוידאו של עוגת הלוטוס הנפלאה הזו (אם אתם אוהבים לוטוס יש לנו באתר קטגוריה של מתכוני לוטוס טעימים במיוחד!):

מטבח:   מטבח ישראלי
כשרות:   חלבי
8 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • ציוד נדרש
  • לעוגת לוטוס
10 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מדליקים תנור על 165 מעלות תחילה.

  • טוחנים במעבד מזון 250 גרם (חבילה אחת) עוגיות לוטוס למרקם חולי ממש

  • לוקחים כוס קרטון של 250 מ"ל וממלאים אותה בחלב, שופכים בשלבים את החלב לעוגיות הגרוסות ומערבבים כל פעם עד לתערובת אחידה.

  • מוסיפים כפית גדושה של אבקת אפייה ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה בלי גושים.

  • מעבירים את התערובת לתבנית בקוטר 18 (אם התבנית שלכם בקוטר 24/26 אתם פשוט מכפילים כמויות ב-2) שרופדה בנייר אפייה.

  • מכניסים את התבנית לאמצע התנור (שחומם מראש על 165 מעלות) על הרשת (ולא לתוך תבנית) לכ-40 דקות בלבד - תסתכלו מדיי פעם על העוגה, אם יש קצת סדקים זה בסדר, אחרי אפילו כ-35-37 דקות תכניסו קיסם ואם הוא יוצא יבש זה הזמן להוציא את העוגה החוצה.

  • תוציאו את העוגה ותנו לה להצטנן.

  • לאחר שהעוגה הצטננה, קחו 3 כפות ממרח לוטוס גדושות ותעבירו לקערה עמידה לחימום במיקרוגל, הכניסו למיקרוגל ל-30 שניות להמסת הממרח ותוציאו, שפכו את הממרח על העוגה, סובבו את התבנית כדי שהממרח יגיע לכל המקומות.

  • לקישוט - לא חובה - קחו 3 עוגיות לוטוס, תכניסו לשקית תקשרו אותה טוב ותדפקו עליה עם מערוך או כל דבר אחר כדי שיהיו כתושים גס ופזרו מסביב לעוגה.

  • תגישו ושיהיה בתיאבון :) ספרו בתגובה איך יצא לכם ואל תשכחו להירשם כמנויים בערוץ היטיוב שלי - פודיק.

הערות
  • אם אתם משתמשים בתבנית בגודל 24/26 תכפילו כמויות ב-2

  • אם אתם משתמשים בתבנית בקוטר 20 אפשר להשתמש באותן כמויות

  • היזהרו לא לשרוף את העוגה

  • היזהרו לא להמיס את ממרח הלוטוס יותר מ-30 שניות במיקרוגל.

8 תגובות על: עוגת לוטוס אפויה מ-4 מרכיבים
כתיבת תגובה
חן
חן
23 באוקטובר 2024 בשעה 10:20

אפשר לשים מים במקום חלב? אני רוצה פרווה

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
24 באוקטובר 2024 בשעה 13:42

שימי חלב סויה או חלב שיבולת שועל

הגב
קרין
קרין
15 בדצמבר 2023 בשעה 0:16

הכנתי את המתכון כפול לפי ההמלצה שלך לתבנית 26 ויצא מטורף!! תודה רבה

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
17 בדצמבר 2023 בשעה 13:45

איזה כיף לשמוע! תהני

הגב
דניאל
דניאל
23 באוקטובר 2023 בשעה 20:29

היי העוגיות יצאו פשוט מוששששששששששששששששששש יש לך אחלה מתכונים נהנה מכל רגע באתר היפה והמסודר שלך

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
24 באוקטובר 2023 בשעה 15:31

איזה כיף לשמוע נשמה תהנוווו

הגב
דניאל
דניאל
23 באוקטובר 2023 בשעה 12:19

כמה גרם העוגיות?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
23 באוקטובר 2023 בשעה 16:29

היי - 250 גרם.

הגב
הודיה קוזק
הודיה קוזק
28 באפריל 2023 בשעה 18:40

שלום הכנתי. ואשמח מאוד לדעת איפה שומרים את העוגה? ולכמה זמן היא נשמרת ? אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי. תודה רבה.

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
30 באפריל 2023 בשעה 0:31

היי. בחוץ או במקרר - במקרר היא תישמר למעלה משבוע לדעתי בכיף. תהני.

הגב
יהב
יהב
3 במרץ 2023 בשעה 10:28

האם אפשר תבנית ‏אלומיניום

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
4 במרץ 2023 בשעה 16:13

אכן כן. שתהיה באותו הקוטר.

הגב
הודיה
הודיה
14 בינואר 2023 בשעה 18:18

האם אפשר להשים מיץ תפוזים במקום חלב? והאם חייב לפורר ממש את העוגיות לוטוס למרקם חולי?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
14 בינואר 2023 בשעה 23:10

היי, אפשר לנסות, וחייב לפורר למרקם חולי. אם יש רגישות לחלב אפשר להשתמש בחלב סויה, שקדים שיבולת שועל או אגוזי לוז.

הגב
הודיה
הודיה
14 בינואר 2023 בשעה 14:19

האם במקום חלב אפשר להשים מיץ תפוזים?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
14 בינואר 2023 בשעה 23:10

עניתי בתגובה השניה. :)

הגב
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il