אם אתם מחפשים עוגת גבינה קרה ללא אפייה ללא ג'לטין זו העוגה המושלמת! עוגת גבינה מילקה ללא אפייה ללא מיקסר קרה טעימה ומיוחדת לחג שבועות או לסוף השבוע או סתם כקינוח טעים ומושחת! אם אתם אוהבים עוגות גבינה כנסו לקטגוריית עוגות גבינה באתר ואם אתם אוהבים קינוחים מתוקים בכללי לחצו כאן ותגיעו לקטגוריה המתאימה. לרשותכם ערוץ היוטיוב שלי - הירשמו כמנויים ולחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש! בנתיים צפו במתכון הוידאו:
גורסים את הפתיבר במעבד מזון עד לקבלת מרקם פירורי
ממיסים את החמאה במיקרוגל ויוצקים על הפתיבר ומערבבים עד לאיחוד מושלם של החמאה והפירורים
לתבנית קוטר 18 שופכים את הפירורים עם החמאה ומשטחים היטב, מעבירים בנתיים למקרר לכ-10-15 דקות
עובדים על תערובת הגבינות: לקערה גדולה מוסיפים 2 גביעי שמנת 16% שומן או יותר בטמפרטורת החדר ומועכים לקבלת מרקם קרמי, אח"כ מוסיפים 2 כפות סוכר ומערבבים עד לאיחוד הסוכר בגבינה.
מוסיפים כפית תמצית וניל ומערבבים, מוסיפים 4 כפות ממרח שוקולד מילקה ומערבבים היטב.
מוציאים את התבנית מהמקרר ויוצקים על גבי התחתית את תערובת הגבינות בעזרת לקקן, משטחים הכל היטב ומחזירים למקרר לכ-4 שעות, אח"כ מוציאים שוב ומוסיפים מלמעלה 1 חבילת שוקולד מילקה "אקסטרה קקאו" מומסת במיקרוגל ומסובבים את התבנית מזיזים מעלה מטה כדי שהשוקולד המומס יגיע לכל הפינות, מוסיפים שברי ביסקוויטים של מילקה על גבי השוקולד.
מעבירים למקפיא לכ-שעתיים.
אח"כ מוציאים מהמקפיא, מוסיפים מים חמים לקערה וטובלים מגבת, סוחטים אותה, מקפלים, ועוטפים את דפנות תבנית העוגה מכל צד מספר שניות (זה יקל על תהליך חילוץ העוגה), מחלצים את העוגה, חותכים ונהנים :) בתיאבון
ניתן להשתמש בגבינת שמנת של כל חברה 16% שומן ומעלה
לתבנית בקוטר 22-24 תכפילו כמויות של הכל ב-2
כדי לקבל מרקם רך יותר של השוקולד המומס למעלה ניתן להמיס אותו במיקרוגל עם חצי גביע שמנת מתוקה להקצפה / קצת חלב.