עוגת גבינה באסקית דיאטטית ללא גלוטן ללא תוספת סוכר עם גבינות רזות וקולי פירות יער ללא תוספת סוכר שאתם פשוט חייבים להכין! העוגה האהובה שכולנו אוהבים בגרסה הבריאה יותר כאן באתר ובקלי קלות! אחלה קינוח לארוחת הבוקר אם אתם בקטע של קינוחים ללא גלוטן זה קינוח מושלם עבורכם! מי שרוצה עוד מתכונים דיאטטים מוזמן להיכנס לקטגוריה של קינוחים ללא תוספת סוכר באתר שלי ולחפש את מבוקשו. יש לי באתר גם מתכון לעוגת גבינה ביסקווטים דיאטטית ועוד דברים טובים וקינוחי חלבון נהדרים לחיטוב. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים.
מחממים תנור ל-225 מעלות ובנתיים מוסיפים לקערה את גבינת השמנת ותחליף הסוכר ומערבבים עד להטמעת תחליף הסוכר בגבינת השמנת.
תוסיפו כפית מחית וניל וערבבו, תוסיפו 3 ביצים L לתערובת: כל פעם ביצה אחת ותערבבו, תוסיפו גביע וחצי (375 מ"ל) של שמנת לבישול 15% וערבבו היטב, אח"כ תוסיפו את מיץ הלימון, ערבבו, תוסיפו את הקורנפלור וערבבו היטב.
תרטיבו 2 ניירות אפייה במים, תכווצ'צ'ו אותם ואח"כ תניחו אחד על השני בעדינות על התבנית, שפכו את תערובת הגבינות לבפנים (אמורה להיות נוזלית).
תכניסו לשלב אחד מתחת לאמצע תנור שחומם מראש ל-225 מעלות לכ-35-40 דקות (רצוי להגיע לכמעט 40) ותוציאו, תצננו ואח"כ תכניסו למקרר ותאכלו ביום שלמחרת - מושלם!
לרוטב פירות היער: מוסיפים לקערה עמידה בחימום במיקרוגל 200 גרם מיקס פירות יער קפואים וכ-150-200 גרם תחליף סוכר סוויטנגו + 2 כפות מים פושרים, כסו היטב ותכניסו למיקרוגל לכ-4 דקות, תוציאו ותעבירו במסננת בעזרת מרית עד לסחוט את הנוזלים הסמיכים של הפרי לתוך הקערה, קחו מעט מהתערובת שנשארה של הפירות המעוכים ותחזירו לקערה כדי לקבל רוטב "פראי" יותר ולא חלק מדיי. בתיאבון
אפשר לוותר על הקולי פירות יער ולשלב שוקולד ללא תוספת סוכר כלשהו.