אוהבים עוגות גבינה? מבטיחים לכם שאת העוגה הזאת אתם ממש תאהבו! מתכון לעוגת גבינה אפויה עם פירורים סטייל ניו יורק, מרקם משובח, טעם נפלא, מדויק ומושלם! רק לשתות איזה קפה הפוך ליד ואתם על גג העולם! אם תרצו לקבל התראות על מתכונים חדשים שעולים הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלנו ולחצו על הפעמון. אם אתם מחפשים מתכונים לעוגות לחצו כאן וכנסו לקטגוריה באתר שלנו. שימו לב שהמתכון הזה מתאים לעוגה בתבנית בקוטר 26 - כתבנו מלמטה בהערות כמויות וזמני אפייה שונים לגדלי תבניות אחרים. לחצו כאן וצפו במתכון קל להכנת קולי פירות יער קפואים. כנסו לעמוד המרת מידות בישול ואפיה במידה ונתקעתם. אם תרצו להכין עוגת גבינה באסקית סופר טעימה לחצו כאן וצפו במתכון רשום מסודר + מתכון וידאו. צפו עכשיו במתכון הוידאו המלא: מדריך המרת אפייה לגדלי תבניות אחרים: מתבנית 9.4 אינץ' - קוטר 24-26 לקוטר 18 (7 אינץ') תצטרכו להשתמש בחצי מכמות המצרכים שרשומה למתכון הזה. אפייה: חצי שעה ראשונה על 180 מעלות. אח"כ מנמיכים מעלות ל-150 ל-30-35 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד 60 דקות בפנים בלי לפתוח את התנור. מתבנית 9.4 אינץ' - קוטר 24-26 לקוטר 21 (8.2 אינץ') תצטרכו להשתמש בשלושתרבע מכמות המצרכים שרשומה למתכון הזה. אפייה: חצי שעה ראשונה על 180 מעלות. אח"כ מנמיכים מעלות ל-150 ל-40-45 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד 60 דקות בפנים בלי לפתוח את התנור. אם תצטרכו עזרה תגיבו ונעזור בשמחה.
למעבד מזון מכניסים 200 גרם ביסקוויטים פתיבר וכותשים כתישה גסה (לא יותר מדיי שלא יהיה במרקם כמו של חול / פירורים דקים), מוסיפים 150 גרם חמאה מומסת ללא מלח, מערבבים היטב שופכים לתבנית ומשטחים היטב, מכניסים למקרר לבנתיים.
לקערה נפרדת מוסיפים: 800 גרם גבינת שמנת, 200 גרם סוכר ומערבבים היטב עד לאיחוד, מוסיפים 400 גרם שמנת חמוצה (2 גביעים) ומערבבים היטב עד לאיחוד, מוסיפים מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל ומערבבים היטב עד לאיחוד, מוסיפים 4 ביצים גודל L ומערבבים עד לאיחוד, מוסיפים 4 כפות קורנפלור ומערבבים היטב, מוסיפים 3 כפות תמצית וניל ומערבבים היטב, מוסיפים רבע מיץ לימון סחוט טרי ומערבבים היטב.
מוציאים את התבנית מהמקרר, מניחים על נייר כסף, מורחים חמאה על חלקה הפנימי של התבנית ומדביקים נייר אפייה גבוה על החמאה (תחתכו אותו לפני כך שיתאים לכם לקוטר התבנית).
שופכים את תערובת הגבינות לתבנית על תחתית הביסקוויטים.
מחממים תנור על 180 מעלות עם התבנית בפנים, שופכים 2 וחצי כוסות מים וממלאים כחצי תבנית. מניחים את העוגה במרכז התבנית, סוגרים את התנור ואופים 30 דקות, אח"כ מנמיכים את עוצמת התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 50-60 דקות, מכבים את התנור ונותנים לעוגה לנוח בפנים בתנור עוד שעה, שימו לב שבכל התהליך אסור לפתוח את התנור בכלל! ("אמבט האדים" יהרס וזה יפגע בעוגה).
אחרי שהעוגה נחה שעה בתנור תוציאו אותה החוצה לצינון לכ-חצי שעה או שעה.
ציפוי: לקערית קטנה שופכים גביע שמנת חמוצה + 15 גרם סוכר (כף וחצי), מערבבים היטב ומורחים על העוגה בעזרת מרית, מחממים תנור ל-140 מעלות ומכניסים ל-10 דקות בלבד. מוציאים ומקררים את העוגה ומכניסים למקרר למינימום 6 שעות / לילה (אני מעדיף לילה שלם :) ).
רוטב פירות היער: לקערה שופכים 200 גרם פירות יער קפואים 200 גרם סוכר כף מים פושרים סוגרים בניילון נצמד עמיד לחימום במיקרוגל ומחממים 4 דקות, מוציאים ושופכים למסננת שנמצאת מעל קערה, מועכים עם המרית ומנקזים את כל הנוזלים כך שיתקבל רוטב טעים, מי שרוצה יכול לקחת קצת חתיכות פרי ולהכניס בפנים.
מוציאים את העוגה מהמקרר אחרי שהיא נחה, לוקחים סכין וטובלים בכוס עם מים רותחים, חותכים בזהירות, שמים פטל על העוגה (רצוי פטל אורגני) ובוזקים מקולי (רוטב) פירות היער על חתיכת העוגה שלכם, שיהיה לכם בתיאבון זה טעים ברמות על! בהצלחה
יש לשים לגודל התבנית שלכם. אם היא קטנה בחצי צריך להכניס חצי מכמות המצרכים. אם היא גדולה יותר צריך יותר מצרכים.
אם יש לכם ביצים בגודל XL למשל תוכלו להשתמש ב-3 ביצים בלבד, אם יש לכם ביצים בגודל M תשתמשו ב-5 ביצים.
אם תרצו לשאול לגבי כמויות לגדלי תבניות אחרות תכתבו לנו בתגובה כאן ונעזור בשמחה.
היי תודה רבה על כל המתכונים המעולים עשינו את המתכון בדיוק כמו שכתוב ואחרי שעה וקצת העוגה משום מה לא מגיבה מספיק האם זה תקין שאחרי כל כך הרבה זמן היא עדיין לא התרוממה או בעלת סימנים של אפייה למעלה?
היי בשמחה. העוגה לא אמורה להתנפח ולא להיסדק, המים בתנור שומרים עליה, היא אמורה להישאר בגובה אחיד גבוה, הוצאתם אותה כבר מהתנור והיא הצטננה?