מתכון נפלא לעוגיות טחינה וסילאן ללא גלוטן (קמח טף) ללא טחינה ואפילו טבעוניות! עוגיות טעימות שיכולות עלבוא לכם אחלה עם הקפה / התה בבוקר :) עקבו אחר ההוראות ותהנו ממתכון שיצא לכם מדויק תוך מספר דקות של עבודה, בלי יותר מדיי סיבוכים, אם תרצו יש לנו באתר קטגוריית מתכונים עם טחינה וגם קטגוריה של מתכונים לעוגיות כאלו ואחרות, בנוסף אם תרצו להירשם כמנויים לערוץ היוטיוב שלנו ולקבל עדכונים לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש לחצו כאן, צפו במתכון הוידאו:
חממו תנור ל-180 מעלות.
שופכים לקערה את כל המרכיבים (3 כוסות קמח טף - קמח ללא גלוטן, כוס טחינה גולמית שומשום מלא, שקית אבקת אפייה, כוס סילאן, חצי כוס שמן), מערבבים עד לאיחוד מושלם, ערבבו טוב מלמטה ומהצדדים כי סביר להניח שלמטה יתחבא לכם קמח שלא ערבבתם טוב :)
קחו כף וקחו מהתערובת - תתחילו לכדרר כדורים ולהניח על תבנית עם נייר אפייה
הכניסו לתנור לשלב אחד מעל השלב הכי תחתון לכ-10 דקות, תציצו מדיי פעם ותוכלו לראות שהעוגיות מתחילות לקבל סדקים יפים
אחרי 10 דקות תוציאו את העוגיות לרשת צינון - חכו שיתקררו כחצי שעה-שעה ואח"כ תאכלו, בתיאבון.
קמח טף הוא קמח ללא גלוטן
ניתן להשתמש בכל סוג של סילאן
ניתן להחליף את הסילאן במייפל / דבש
ניתן להחליף את הטחינה מהשומשום המלא בטחינה גולמית רגילה
אם רוצים פחות מתיקות ניתן להוסיף פחות סילאן ולהוסיף סטיביה / שקית סוכרזית לתערובת ולטעום לפני שמכדררים כדורים
לא לשכוח לחמם תנור ל-180 מעלות בתחילת העבודה
האם ניתן להחליף את הקמח טף בקמח אחר?
היי יש לי מתכון אחר לעוגיות טחינה כנסי אליו ותכיני אותו :).