סלט ארטישוק אה לה רומנה ולאבנה סופר טעים שכל אחד יכול להכין בקלי קלות בבית לארוחת בוקר / לארוחת ערב קלילה וטעימה עם גבינת לאבנה אגוזי מלך צנונית בצל לבן עלי רוקט / אורוגולה ועוד דברים טובים, עקבו אחר ההוראות, צפו בסרטון תכינו ותהנו, שימו לב שיש באתר קטגוריית מתכונים לסלטים מכל הסוגים חלביים ובשריים ובנוסף יש מתכונים מעולים לסלט קפרזה איטלקי ולסלט בוראטה עם עגבניות צבעוניות, בכללי יש קטגוריה מעולה של סלטים מעוצבים שממנה תוכלו לקחת השראה ולהכין מנות ראשונות יפות טעימות. כל המתכונים עולים קודם כל לעמוד האינסטגרם שלי - עקבו אחריי והישארו מעודכנים, כמו כן הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ולחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. בנתיים צפו במתכון הוידאו:
חותכים חצי בצל לבן לקוביות, מוסיפים שמן זית למחבת ומטגנים מספר דקות עד להזהבה, מוציאים החוצה לקערה קטנה ומניחים בצד
מוסיפים שמן זית למחבת ופורסים 2 ארטישוקים ל-2 כל אחד ומטגנים מעט במחבת (לא יותר מדיי) ומוציאים החוצה מניחים בצד
בקערה נפרדת מסדרים חופן עלי רוקט (או עלי אורוגולה) ומוציאים את הגבעולים, מתבלים בלימון מלח פלפל ושמן זית ומערבבים היטב
חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומניחים בצד
לוקחים 4-5 כפות לאבנה ומניחים במרכז צלחת, משטחים עם כף ומניחים את הבצל המטוגן במרכז, מניחים עליו את עלי הרוקט המתובלים, את עגבניות השרי ושאר המרכיבים: צנוניות, אגוזי מלך, ארטישוקים ומתבלים במלח פלפל ושמן זית לפי טעם, בתיאבון
כמויות מלח פלפל ושמן זית לפי טעמכם האישי
כמות גבינת לאבנה לפי טעמכם האישי
כמובן שניתן לגוון ולהוסיף לסלט עגבניות מעוד סוגים
כמות לימון לפי טעמכם האישי
רצוי לאכול עם לחם איכותי :)
אבל ארטישוק שקונים - הוא שלם...איך מגיעים למצב שאפשר לחתוך אותו "פלח פלח" התכוונת שנקנה ארטישוק מבושל??
כאן מדובר בארטישוק משומר וחתוך שזה טעים ואחלה. אם משתמשים בארטישוק מבושל יש לחתוך אותו ואח"כ להקפיץ במחבת...