לרשותכם מתכון מפורט כיצד להכין פוטטוס בול כמו של מקדונלדס! שווה להכין בבית, קל מאוד! אם אתם רוצים לשלב עם הפוטטוס נאגטס של מקדונלדס הריי לכם מתכון נפלא וקל שאפשר להכין בבית בקלי קלות! כדי לקבל עדכונים על מתכונים חדשים שאנחנו מעלים ליוטיוב לחצו כאן והירשמו כמנויים עוד היום!
חותכים את תפוחי האדמה לצורת סירות ומכניסים לקערה עם מים ו-2 כפיות מלח גדושות לחצי שעה-שעה.
אחרי כשעה מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים חמים מספר דקות (כ-5-7 דקות בלבד!). מוציאים ובודקים שמזלג ננעץ והם רכים (לא רכים מדיי!).
לקערה נפרדת מוסיפים את תערובת התבלינים שכתבתי למעלה: תערובת עשבי התיבול, הפפריקה האדומה המתוקה, המלח, הכורכום, הגארם מסאלה, הכמון, אבקת השום, הצ'ילי הגרוס ואבקת הבצל ומערבבים היטב.
לקערה נפרדת מוסיפים כוס ורבע קמח, כוס ורבע קורנפלור, כף שמן זית, כף מתערובת התבלינים שיצרנו מקודם, מערבבים היטב ומוסיפים כ-2 כוסות מים פושרים, מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה ולא דלילה מדיי!
טובלים את תפוחי האדמה בבלילה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לכ-שעה.
לקראת סיום השעה במקפיא מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, מחכים שיתחמם, ברגע שהגיע לכ-170 מעלות מוציאים מהמקפיא את תפוחי האדמה ומטגנים בנגלות (כדי שהשמן לא יתקרר מהר!), מוציאים לרשת צינון ואח"כ מעבירים לקערה עם תערובת התבלינים ומצפים היטב. בתיאבון!
ניתן להגיש כתוספת לכל ארוחה, מי שרוצה את פוטטוס חריפים יותר יוכל להוסיף לבלילה כפית פלפל שאטה אדום גרוס ולתערובת התבלינים 2 כפיות פלפל שאטה אדום גרוס, תהנו :)
נשמע מעולה. האם אפשר בתנור ב 200 מעלות או חובה רק בטיגון?
אפשר בתנור אבל הבלילה תנזל לך. זה צריך לקבל מכת חום חזקה.
יצא טעים נורא תודה ...
כיף גדול תהנו
חסר לי אבקת בצל אבקת שום אני לא יודע מה זה יש בתערובת עשבי תיבול וגם אין לי גארם מסאלה אני עדיין יוכל לעשות את זה ? ויש מצב שתגיד מה יש בתערובת עשבי תיבול?
אפשר הכל נשמה, אבל בסוף בטעם זה אולי יפגע קצת פחות. תערובת עשבי תיבול זה כוסברה פטרוזיליה יבשה ועוד משהו תבדוק בחנות תבלינים תבקש תערובת מוכנה.
חסר לי אבקת בצל אבקת שום אני לא יודע מה זה יש בתערובת עשבי תיבול וגם אין לי גארם מסאלה אני עדיין יוכל לעשות את זה ? ויש מצב שתגיד מה יש בתערובת עשבי תיבול?
אפשר נשמה בסוף הכל משנה קצת בטעם... תערובת עשבי תיבול אפשר במקום לשים פטרוזיליה יבשה וכוסברה יבשה זה יעשה את העבודה.
האם אפשר להכין הכל מראש ולהוציא מהקפאה לטיגון לאחר יממה ולא שעה?
אפשרי בהחלט.