הבאנו לכם מתכון מטורף לסחוג ירוק תימני חריף במיוחד של סבתא שושנה ז"ל, סבתא הייתה מכניסה לסחוג הזה עגבניות, עם כמה שזה נשמע מוזר ולא אופייני לסחוג ירוק מדובר במתכון טעים להפליא שיכול ללוות כל ארוחה או סנדוויץ' ולהקפיץ את הטעם שלו לשחקים! (למשל קובנה תימנית מתקתקה של שבת בבוקר תבוא לכם עם זה כמו כפפה) כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לצפות בסרטון ולעקוב אחר ההוראות, מדובר במתכון קליל שכל אחד יכול להכין בבית, אם אתם נוגעים בפלפל החריף מומלץ עם כפפות כדי שהחריפות לא תישאר על האצבעות ובטעות תיגעו באיזור כזה או אחר בגופכם, כדי לעקוב אחרי ערוץ היוטיוב שלנו ולקבל עדכונים על מתכונים חדשים שעלו לחצו כאן והירשמו כמנויים ואל תשכחו ללחוץ על הפעמון :)
חותכים צרור כוסברה טרייה ללא גבעולים ומכניסים למעבד המזון
מוסיפים 3 שיני שום טריות למעבד המזון ומבצעים טחינה ראשונית
מוסיפים 4 פלפלים חריפים ירוקים (מורידים את הראש שלהם ולא מוציאים את הגרעינים מבפנים כי בעצם הגרעינים נותנים את כל החריפות), טוחנים שוב הכל.
חותכים 3 עגבניות בגודל בינוני ומכניסים פנימה, מוסיפים כף שטוחה של מלח גס, כף כמון, נותנים עוד טחינה, לאחר מכן מוסיפים 4 כפות שמן זית, טוחנים הכל עד לקבלת המרקם הרצוי ושופכים לצנצנת, תהנו.
למי שרוצה חריפות נוספת שיוסיף עוד פלפל חריף.
כדאי לאחסן במקרר למספר ימים שימו לב שבגלל העגבניות עמידות הסחוג תהיה נמוכה יותר.
ישנו באתר מתכון לקובנה תימנית מתקתקה של סבתא שושנה ז"ל שחייב לנסות להכין בבית לשבת בבוקר
העגבניות מיותרות את העגבניות ניתן להוסיף אחרי שהסחוג מוכן לא כחלק מהסחוג ( תשאל את סבתא)
אפשרי מה שאתה אומר :) סבתא ז"ל כבר לא בחיים שנשאל אותה... בסופו של יום הכל טעים. יש כאלה שלא נוהגים גם לשים את העגבניות כי טוענים שזה מקצר את חיי המדף של הסחוג. מה שבא לך :)
אפשר לוותר על העגבניות?
אפשר, אבל כך היא נהגה להכין :)