אוהבים מסבחה או בשמה הנוסף משוואשה? הריי לכם מתכון משובח ואסלי למשאוושה הכי טעימה בעולם! (מתכון מהמטבח הערבי המסורתי) מתכון מהיר, קל, תוך 10 דקות עבודה תקבלו אחלה ארוחה! מומלץ בחום. אם אתם רוצים להכין חומוס ביתי מהיר תוך 10 דקות לחצו כאן ואם אתם רוצים להכין חומוס מגרגירי חומוס מבושלים עם טעם שלא תשכחו בחיים כנסו לכאן, במידה ותרצו לראות עוד מתכוני וידאו הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ולחצו על הפעמון, בנתיים תהנו ממתכון הוידאו:
חתכו שליש פלפל ירוק חריף + 2 שיני שום + 1 כף / 2 של עלי פטרוזיליה גס גס עד למרקם משחתי והניחו בקערית קטנה.
לאחר מכן סחטו חצי לימון / מיץ מלימון שלם לקערית והוסיפו 3 כפות שמן, ערבבו היטב תוך כדי מעיכה של כל הרכיבים עד לקבלת מרקם משחתי.
חממו בסיר חבילת גרגירי חומוס מוכנים (להכנת חומוס משובח - 500 גרם) מספר דקות (עוצמת חום נמוכה כיוון שהם מבושלים כבר - פשוט רק לחמם).
העבירו את גרגירי החומוס לקערה גדולה, הוסיפו שלושתרבע כוס טחינה גולמית / חצי / כוס שלמה - תלוי במרקם שאתם רוצים לקבל. למרקם סמיך יותר תוסיפו יותר טחינה, למרקם דליל יותר תוסיפו פחות ואם הוספתם הרבה טחינה תוסיפו מים כדי לדלל.
הוסיפו את התערובת שהנחתם בצד (השמן הפטרוזיליה השום והפלפל הירוק) לקערה.
ערבבו הכל, קחו מועך פירה ותמעכו בזהירות את כל התערובת כך שישארו גרגירים גסים ( לא למעוך יותר מדיי - אנחנו לא רוצים לקבל מרקם משחתי של חומוס אלא של משוואשה / מסבחה :) )
תוסיפו כפית מלח (או חצי כפית או כפית וחצי - הכל לפי טעמכם האישי - לא חייב גם להוסיף כיוון שגרגירי החומוס כבר מתובלים ומומלחים) + כפית כמון (אם לא אוהבים לא חייב) וערבבו היטב.
צלחות אחרון: העבירו חלק מהתערובת לצלחת, הזליפו שמן זית, קצת סומק, קצת פפריקה אדומה, גרגירי חומוס שלמים ותנו ניגוב, שיהיה בתיאבון.
למרקם סמיך יותר תוסיפו לתערובת יותר טחינה גולמית.
למרקם דליל יותר תוסיפו פחות טחינה ויותר מים. אם הוספתם בטעות הרבה טחינה פשוט תוסיפו עוד קצת מים וערבבו הכל.
מיץ לימון, כמון, מלח, פטרוזיליה ופלפל ירוק חריף הם בגדר המלצה לא חובה - הכל לפי טעמכם האישי. ניתן להוסיף מכל אחד מהדברים יותר או פחות - תלוי בטעמכם האישי.
וואוווווו יצא לי מטורף זללו בבית הילדים וגם לחברים ששלחתי לשבת עם פרנה כמובן אכזרי ביותר
איזה כיף לשמוע אחי. תהנו מלא!