פודיק - Foodik

מתכון לחומוס ביתי מושלם

דרגו את המתכון: 
25 אהבו
18133 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
מתכון לחומוס ביתי מושלם
מנות
3
קושי:
קל
זמן הכנה
10 דקות
זמן בישול
3 שעות
זמן כולל
3 שעות ו-10 דקות

רוצים לדעת את הסוד לחומוס המושלם? הכנו לכם סרטון וידאו שמראה את השיטה המדויקת כיצד להכין חומוס מסעדות מטורף עם מרקם מדהים! אם תרצו לקבל עוד מתכונים הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלנו ולחצו על הפעמון :) אם תרצו להכין חומוס ביתי מהיר תוך 10 דקות עבודה ללא בישול של גרגירי החומוס לחצו כאן ותגיעו למתכון סופר טעים וסופר קל להכנה שכל אחד יכול להכין בבית! אם אתם אוהבים עוד מאכלים כמו חומוס יש לי באתר מתכון למשאוושה ביתית סופר טעימה תוך 10 דקות עבודה, בנתיים צפו במתכון הוידאו של הכנת החומוס:

שיטת בישול:   מעבד מזון, בישול בסיר
כשרות:   פרווה
10 / 0 מרכיבים
מרכיבים
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • משרים 250 גרם גרגירי חומוס למשך לילה שלם

  • לאחר השרייה של לילה שלם יהפכו לכ-500 גרם

  • מבשלים את הגרגירים עם כפית סודה לשתייה, 4 שיני שום קלופות וחצי בצל לבן / בצל לבן קטן למשך שעה וחצי עד 3 שעות תלוי בסוג/זן החומוס, כאשר רואים בצידי הסיר חומר אותו הגרגירים הפרישו כך אפשר לדעת שהחומוס מוכן. ניתן להוציא חומוס אחד, לטעום ולבדוק שהוא אכן רך ומוכן. בסיום הבישול מסננים את כל מה שבישלתם במסננת.

  • לאחר מכן מעבירים למעבד המזון לטחינה ראשונית את גרגירי החומוס,השום,הבצל ו-90 גרם קוביות הקרח! *אם רוצים מרקם רך יותר יש להוציא את קליפות גרגירי החומוס ולא לטחון אותם.

  • מוסיפים למעבד המזון: מיץ לימון, כפית מלח גס, טחינה גולמית 190 גרם, כמון טרי - כפית / 2 לפי טעמכם האישי, שמן זית כ-125 גרם, טוחנים הכל וטועמים.

הערות
  • * אם אתם רוצים חומוס קשה יותר - תוסיפו עוד קצת טחינה גולמית,תטחנו עד שתגיעו למרקם הרצוי.* אם אתם רוצים חומוס רך ונוזלי יותר פשוט תוסיפו עוד קצת מים קרים/ קוביית קרח אחת או שתיים.

6 תגובות על: מתכון לחומוס ביתי מושלם
כתיבת תגובה
שקד
שקד
17 ביולי 2024 בשעה 18:15

היי, קיצור דרך להוציא את הקליפות?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
18 ביולי 2024 בשעה 0:40

האמת שאין לי קיצור דרך...

הגב
שרה
שרה
15 במאי 2024 בשעה 9:47

הי החומוס נראה מושלם אך רציתי לשאול שמת כורכום במי הבישול? איך נהפך לצהוב רואים כך בסירטון? והאם המעבד מזון יכול לטחון קרח? רוצה לדעת לפני תודה

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
15 במאי 2024 בשעה 11:52

היי לא שמתי כורכום. הם נהפכים לצהובים בגלל הגרגירים עצמם. מעבד מזון טוב טוחן קרח בקלי קלות והוא גם נמס בגלל החום של גרגירי החומוס החמים :)

הגב
שרה
שרה
15 במאי 2024 בשעה 14:23

מצוין תודה

הגב
אברהם אשכנזי
אברהם אשכנזי
6 בדצמבר 2023 בשעה 9:30

תודה אחי מתכונים טיל אבא לולו... לא הבנתי את הכמות של קוביות קרח הכוונה ל95 גרם קרח או ל95 קוביות

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
6 בדצמבר 2023 בשעה 18:6

95 גרם של קוביות קרח נשמה תודה אחי

הגב
אסתר
אסתר
17 בנובמבר 2023 בשעה 11:32

הי שחר אחלה מתכונים יש לך שאלה לגבי השמן זית רשמת למעלה 125 גרם ואז באופן ההכנה רשמת 20 גרם אשמח לדעת מה הכמות ?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
17 בנובמבר 2023 בשעה 13:30

צודקת, תוקן - 125 גרם שמן זית :) אפשר גם להתחיל עם 100 גרם. אם רוצים מוסיפים עוד.

הגב
משה
משה
12 בנובמבר 2023 בשעה 13:14

כמון על הפנים

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
12 בנובמבר 2023 בשעה 20:3

אז אל תשים נשמה..

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
12 בנובמבר 2023 בשעה 20:3

אז אל תשים נשמה..

הגב
אסנת
אסנת
1 ביוני 2023 בשעה 15:52

היי לכם למי יש מושג למה כשמוסיפים סודה לשתייה בבישול בסיר לחץ, יש גלישה של מים וכאילו לקראת התפוצצות. ממש מפחיד, אשמח לתשובות אם מישהו נתקל בזה

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
3 ביוני 2023 בשעה 22:27

אני לא השתמשתי בסיר לחץ. כנראה יש ריאקציה כלשהי כשהסודה בתוך סיר הלחץ.

הגב
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il