מתכון טעים במיוחד לעוף מטוגן וכשר בסגנון של KFC! כדי לצפות בעוד מתכונים לחצו כאן והירשמו כמנויים בערוץ היוטיוב שלי ולחצו על הפעמון, צפו עכשיו במתכון וידאו מהערוץ הרשמי של פודיק:
לקערה מכניסים תבלינים ויוצרים תערובת תבלינים עם שמן זית
לתוך קערת התבלינים מכניסים שוקיים טריים ונותנים להם עיסוי טוב כדי שהטעם יחדור אליהם (אפשר לבשל את השוקיים לפני הטיגון ולפני שמתבלים אותם כדי שלא יקרה מצב שאם הם גדולים הם לא יהיו מבושלים מבפנים)
קת קערת התבלינים והשוקיים סוגרים בניילון נצמד / מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים (כדי שהטעמים יספגו בשוקיים כמו שצריך)
יוצרים תערובת של קמח עם מספר תבלינים
לקערה נוספת נפרדת שוברים וטורפים 5 ביצים (אפשר גם יותר) ומוסיפים קצת מלח
לאחר שעתיים מוציאים את השוקיים מהמקרר, מקמחים, שמים בבלילת הביצים, מקמחים שוב ושמים בצד (ניתן ורצוי לחזור על הפעולה אפילו 3 פעמים כדי לקבל 3 שכבות ציפוי)
לאחר שסיימתם לקמח את כל השוקיים חממו סיר עם שמן לטיגון עמוק, בדקו שהשמן רותח והכניסו את השוקיים לטיגון של כ-10-15 דקות עד להזהבה. (אפשר יותר ואפשר פחות, תלוי במידת העשייה והצבע שאתם אוהבים). שיהיה לכם בתיאבון, צוות פודיק :)
למי שאוהב חריף ניתן להוסיף לתערובות התבלינים צ'ילי גרוס ולהחליף את הפפריקה האדומה המתוקה בפפריקה חריפה בלבד! שיהיה לכם בתיאבון.
הי, אפשר גם להכין את זה גם בכנפיים? זה יוצא טוב?
כדאי לבשל אותם קצת לפני.
צריך להרתיח את השוקיים לפניי אחרת בטיגון זה לא יוצא טוב
תלוי בגודלם. כתבתי את זה במתכון גם
אחלה פודיק
חח תודה יגבר
האם אפשר להכין בתנור?
מחממים תנור ל 200 מעלות, אופים 50-60 דקות תלוי בגודל נתחי העוף, החום הפנימי של העוף צריך להיות 82 מעלות
אפשר להכין מראש? כיצד מחממים אם כן?
היי סיגל, סוג המתכונים האלו אני מציע להכין במקום, אם תחממי אח"כ יהיה משמעותית פחות טעים.. זה טעים כשזה יוצא מהשמן.
אני ממש אוהבת
כיף גדול
נראה שלא
אפשר לגוון עם אבקת שום ותבלין פטרוזיליה יבשה.