מרק תירס קרמי טעים ועשיר עם קרם קוקוס ללא גלוטן טבעוני פרווה סופר טעים תוך 10 דקות עבודה וכ-25 דקות בישול! קל מהיר טעים ופשוט מאוד! מתכון מושלם לחורף הבא עלינו לטובה ולכל אוהבי התירס, ממש טעים מתקתק ומיוחד, אני חיסלתי את כל הסיר תוך יומיים פשוט התענגתי על המרק! מי שאוהב מרקם חלק יותר שיטחן עוד ויעביר במסננת - לא בעיה בכלל. יש באתר עוד מתכונים נפלאים למרקים שונים וסופר שווים, צפו עוד היום! יש בכללי עוד מתכונים לחורף הקריר באתר שלי. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם.
מחממים 2-3 כפות שמן זית ומטגנים בצל לבן בינוני חתוך לקוביות עד להזהבה, אחרי מספר דקות של טיגון מוסיפים 3 שיני שום כתושות / חתוכות לפרוסות ומטגנים בעוצמת חום בינונית מספר דקות עם הבצל.
מוסיפים אח"כ 2.5 פחיות שימורים תירס מתוק עם הנוזלים ושומרים את חצי הפחית השלישית עם גרעיני תירס בצד (לשלב האחרון נוסיף אותם כדי להרגיש חתיכות שלמות של תירס - שלב זה לא חובה למי שרוצה מרקם חלק).
מתבלים: כף שטוחה מלח או לפי טעם, כף שטוחה סוכר, חצי כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית כורכום ומערבבים.
מוסיפים 3 כוסות מים חמים (כל כוס בנפח 250 מ"ל) או מעט יותר, פחית קרם קוקוס (לא מי קוקוס אלא קרם קוקוס עם בין 20-22% שומן!) ומערבבים (אל תדאגו לא יהיה טעם דומיננטי של קוקוס אלא טעם מיוחד שיתחבר עם התירס לטעמי זה יוצא פשוט חלום! טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
סוגרים את מכסה הסיר ומביאים לרתיחה לכ-2-3 דקות, אח"כ מנמיכים לעוצמת חום בינונית (5-6 באינדוקציה) ומבשלים עוד כ-25-30 דקות, פותחים את המכסה וטוחנים עם בלנדר מוט או במעבד מזון חזק (ניתן להעביר במסננת אח"כ למרקם חלק חלק אך אני אוהב את המרקס הגס שמרגישים קצת את חתיכות התירס), אח"כ מוסיפים את חצי גרעיני התירס מפחית השימורים ששמרנו בהתחלה ומערבבים לעוד בישול של מספר דקות וזהו, המרק מוכן טעים חם וביום שלמחרת הוא ישתבח ויהיה טעים יותר!
אפשר להחליף את פחיות השימורים בתירס רגיל מבושל (מוציאים את גרעיני התירס כמובן לקערה) במצב כזה מוסיפים עוד נוזלים למרק שיחליפו את נוזלי פחיות השימורים. אפשר גם להחליף בגרעיני תירס קפואים
אפשר לוותר על קרם הקוקוס ולהוסיף עוד מים - אני ממש ממש מליץ להוסיף אותו הוא נותן עוד מימד למרק ומביא מרקם וטעם נפלאים - ואל תפחדו לא יהיה טעם של קוקוס!
מלח פלפל לפי טעם על כף הסוכר אפשר לוותר אבל לדעתי זה נותן עוד מתיקות נפלאה!
למרק חלק תטחנו במעבד מזון חזק ותעבירו במסננת.