מרק פטריות פרווה סמיך עשיר וטעים מושלם לחורף שאפשר להכין בקלי קלות! אפשר לוותר על היין הלבן למי שלא רוצה, אפשר להפוך אותו בקלות לחלבי (חמאה ושמנת מתוקה במקום שמן הזית והשמנת הצמחית) והוא יתאים לכם בול כמו כפפה לימי החורף הקרירים, מתכון קל ומהיר שאפשר להגיש כמנה ראשונה לצד הארוחה. יש באתר גם מתכון למרק תירס ממכר במיוחד וכמובן עוד מתכונים למרקים מהסרטים שיעשו לכם כיף בלב החורף הקריר. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם.
בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית, חותכים בצל לבן בינוני לקוביות ומשחימים, בנתיים מוסיפים לקערה חבילת פטריות פורצ'יני מיובשות ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי (2-3 כוסות), נותנים לזה לשבת כ-20-30 דקות.
בנתיים חותכים את הפטריות איך שאוהבים או לפרוסות ומוסיפים ומוסיפים לבצל המקורמל את כל הפטריות, מערבבים את הפטריות עד שיגירו נוזלים ו"יצטמצמו", בסיום מוסיפים כוס יין לבן ו-2 כפות סויה ומערבבים את זה עד שמרגישים שהאלכוהול מתאדה ונעלם, מבשלים את זה טווב טוב עד לריכוך הפטריות ולפני הוספת הנוזלים.
מוסיפים מלח פלפל אגוז מוסקט אבקת מרק בצל אם רוצים (לא חובה) כפית סוכר לאיזון הטעמים מערבבים מוסיפים את המים ואת הטימין. במקום מים אפשר להוסיף ציר ירקות למי שרוצה או לשלב ביניהם. מערבבים מוסיפים שמנת מתוקה צמחית או רגילה חלבית (למי שרוצה מרק חלבי שיחליף שמן זית בחמאה ולשמנת מתוקה) או קרם קוקוס 250 מ"ל מערבבים הכל טועמים מתקנים טעם לפי טעמכם האישי.
מכסים מביאים לרתיחה ומנמיכים לעוצמה בינונית-נמוכה לבישול של כ-30-40 דקות ואוכלים, המרק ישתבח ויהיה יותר טעים אפילו ביום שלמחרת. בתיאבון!
ניתן להחליף קצפת צמחית בקרם קוקוס, לגרסה חלבית במקום שמן זית תוסיפו חמאה ושמנת מתוקה במקום השמנת צמחית. אפשר לוותר על היין למי שלא רוצה. מלח פלפל לפי טעם, אבקת מרק בצל לא חובה.