פודיק - Foodik

מעורב ירושלמי

דרגו את המתכון: 
15 אהבו
4881 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
מעורב ירושלמי
מנות
7
קושי:
בינוני
זמן הכנה
25 דקות
זמן הקפאה
10 דקות
זמן כולל
35 דקות

מתכון למעורב ירושלמי מנצח כמו בדוכני אוכל ברחוב או כמו של עד חצות שלא תישארו אדישים אליו - וכל הטעם בזכות תבלין אחד בלבד! תבלין "מעורב ירושלמי" של תבליני מימון שתוכלו למצוא בחנויות השונות, התבלין עצמו מרכיב בעצם את כל התבלינים שמעורב ירושלמי אמיתי זקוק להם! לא תצטרכו ללכת וללקט כל מיני תבלינים ולרקוח משהו שיצא לכם "ליד". לרשותכם המעורב הירושלמי המושלם! לעניין הכשרות כתבתי למטה איך התייחסתי להכשרת הבשרים אך כל אחד יעשה כראות עיניו! יש לי באתר עוד מתכונים בשריים נפלאים שתוכלו להכין בקלות כמו למשל שווארמה פרגיות בכיכר לחם שזה דבר מטורף בפני עצמו ובכללי כל המתכונים עולים לעמוד האינסטגרם שלי לפני כל המקומות!

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   בישול מהיר במחבת, מנגל
כשרות:   בשרי
13 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • כמות לכ-6-7 סועדים
6 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • חותכים 3 בצלים לבנים לרצועות דקות ומקרמלים בסיר רחב עם שמן זית ומעט מלח.

  • מכשירים על אש גלויה (צליתי על המנגל) את הכבדים והלבבות חצי בישול (לא לייבש! יש כאלה שחותכים את הלבבות ל-2 וגם את הכבדים לפני הצלייה) ומוציאים החוצה, את הכבדים חותכים לרבעים או לחתיכות קטנות. יש כאלה שמכשירים גם את הטחול אז תשימו לב ותבררו.

  • חותכים פלפל ירוק חריף ו-2 עגבניות מגי ורבע צרור כוסברה ומניחים בצד.

  • לסיר עם הבצלים שהתקרמלו מוסיפים את כל הבשרים: הכבדים הלבבות חזה העוף הפרגיות והטחול ומקפיצים על עוצמת אש גבוהה, מוסיפים מלח פלפל ואת הירקות שחתכנו [ העגבנייה הפלפל והכוסברה ], מערבבים ומוסיפים 2 כפות עמבה.

  • מוסיפים 2 כפיות תבלין מעורב ירושלמי של תבליני מימון ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול לפי טעם אישי.

  • ברגע שהבשר מוכן מגישים על צלחת עם חומוס טחינה בצל סגול טחינה מעט כוסברה או בפרנה חמה וטרייה. בתיאבון, אהבתם? פרגנו לי בלייק!

הערות
  • לנושא הכשרת הבשר למי שמחמיר שישאל את הרב או יעשה איך שהוא רגיל בבית - אני רק כתבתי את מה שאני יודע.

  • מי שלא אוהב עמבה יכול לוותר עליה אבל תדעו לכם שהיא תיתן עוד נפח וטעם מיוחד למעורב!

  • תבלין מעורב ירושלמי של תבליני מימון יעניק למעורב שלכם את כל הטעמים שאתם צריכים! לא תצטרכו להוסיף שום תבלין נוסף!

0 תגובות על: מעורב ירושלמי
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# מתכונים פשוטים # אוכל ליום שישי # אוכל לשבת # ארוחות צהריים קלות # ארוחת שישי # שישי בצהריים # מנות בשריות # מתכונים לחגים # בצלים # מתכונים קלים # אוכל לקידוש # אוכל מזרחי # אירוח בופה # ארוחת צהריים לשישי # רעיון לארוחת צהריים # ארוחה בשרית קלה להכנה # בצל # אוכל ליום שבת # שבת # אוכל # מנות עיקריות בשריות # חגים # שישי # מנה עיקרית # ארוחה בשרית לחג # קרניבור # ארוחות בשריות # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות בשריות לשישי # ארוחות לקידוש # ארוחת צהריים בשרית # מנה עיקרית בשרית # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחות צהריים פשוטות # קידוש # ארוחה בשרית # אוכל בשרי # מנה עיקרית לצהריים # ארוחות בשריות לחגים # ארוחות צהריים טעימות # אוכל טעים # אוכל טעים לצהריים # מנות עיקריות לשישי # פלפל ירוק # ארוחה בשרית לצהריים # רעיון לארוחת צהריים בשרית # ארוחה בשרית חגיגית # מנה בשרית לחגים # מנות עיקריות לחגים # מנה עיקרית בשרית מרשימה # מנה עיקרית בשריות # שבת בצהריים # מנה עיקרית לארוחת צהריים # מנה עיקרית בשרית חגיגית # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # ארוחות צהריים כשרות לפסח # ארוחה בשרית לפסח # מנות עיקריות בשריות לפסח # מנות עיקריות לארוחת צהריים # אוכל רחוב # יאבלולו שמבלולו # שבת חתן # לבבות # כבד עוף # טחול # תבלין מעורב ירושלמי # עמבה # עגבניות # כוסברה # בצל לבן # פלפל ירוק חריף # מנות עיקריות # פרגיות # אירוח בופה בשרי # בשרים # בשר # קרניבורים # חזה עוף # עגבניה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il