ידעתם שאפשר לאפות לחם טחינה? הטעם משובח והלחם עצמו עוד יותר! מדובר בלחם טעים (לאוהבי הטחינה) שקל מאוד להכין! תוך מספר דקות מכינים בלילה שמכניסים לתבנית אינגליש קייק, 20-22 דקות בתנור שחומם מראש על 180 ומקבלים לחם טעים ללא קמח, ללא גלוטן, כשר לפסח וסופר טעים! מתאים לתוספת לכל ארוחה, אם אתם אוהבים לחמים יש לנו באתר מתכון ללחם זיתים מאוד טעים! אם תרצו לקבל עדכון לטלפון הנייד כשמתכון חדש עולה הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלנו ולחצו על הפעמון, צפו עכשיו במתכון הוידאו של לחם הטחינה הנפלא הטעים והקליל הזה:
לקערה שופכים 7 כפות טחינה גולמית + 4 כפות טחינה משומשום מלא ומערבבים היטב עד לאיחוד, שופכים לקערה גדולה יותר, בנתיים מחממים תנור ל-180 מעלות).
לקערה נפרדת שוברים 5 ביצים בגודל XL או 6 ביצים בגודל L וטורפים.
שופכים את הביצים לקערה עם הטחינות, מוסיפים 2 כפיות אבקת אפייה, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור ומערבבים היטב שלא יהיו גושים.
מוסיפים כף סילאן (אפשר גם 2 למי שאוהב ורוצה את זה מתקתק יותר) ומערבבים עד לאיחוד.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה (גודל 34X13), מפזרים אגוזי מלך (או אגוזים אחרים אם בא לכם), שומשום קצח / שומשום שחור, מכניסים לתנור ל-20-22 דקות, מוציאים, נותנים ללחם להצטנן, חותכים ושיהיה בתיאבון, אל תשכחו להירשם לערוץ היוטיוב שלנו כמנויים.
במקום אגוזי מלך, שומשום וקצח / שומשום שחור ניתן לשים מה שבא לכם למשל פיסטוקים או שקדים.
שימו לב שהלחם לא ישרף לכם, גם 21 דקות למשל בתנור זה בסדר.