לאפה שיבולת שועל מפוצצת בחלבון מ-3 מרכיבים בלבד בקלי קלות! מכינים אותה בלי בעיה, סה"כ טוחנים את השיבולת עם הביצים וחלב שיבולת השועל (אפשר להמיר למים) מגיעים למרקם חלק במיוחד, מרססים מחבת ומטגנים את הבלילה עד שמתקבלת לאפה, זה מגניב, זה קל, זה בריא, זה מפוצץ בחלבון וגם נתתי רעיון לסנדוויץ' עם כ-25 גרם חלבון! (יש בו טונה מלפפון חמוץ גבינה לבנה וביצה קשה!) שווה שווה למי שבחיטוב ורוצה לקבל מקור לחלבון. כדאי לעקוב אחריי באינסטגרם כי המתכונים עולים לשם לפני שעולים לאתר! יש לי באתר גם מתכון ללאפה עדשים שחורות מ-2 מרכיבים בלבד שמושלמת גם כן לחיטוב! לעוד מתכונים עם שיבולת שועל לחצו כאן וצפו ברשימה המלאה.
מוסיפים למעבד מזון חזק את השיבולת שועל וטוחנים למרקם של קמח. אפשר גם לקנות כבר ישירות קמח שיבולת שועל.
מוסיפים את חלב שיבולת השועל (או מים - רצוי חלב שיבולת שועל), 2 ביצים L ו-קמצוץ מלח אם רוצים, טוחנים הכל למרקם חלק.
מרססים תרסיס שמן על מחבת ומברישים, מחכים שתתחמם היטב ויוצקים מהבלילה למרכז המחבת, מהר מטים את המחבת כך שהתערובת תגיע לכל החלקים בצורה אחידה.
מוציאים לצלחת ומכסים. בנתיים מכינים מילוי מלא בחלבון: לקערה מוסיפים את הטונה הביצה הקשה הגבינה הלבנה המלפפון חמוץ מעט מלח ופלפל ומערבבים. בונים את הלאפה עם עגבניית מגי אחת וחצי מהמילוי בקערה וחותכים ל-2, בתיאבון!
ערכים תזונתיים ללאפה אחת:
כ-155 קלוריות
כ-7 גרם חלבון
כ-17.5 גרם פחמימה
כ-6.5 גרם שומן
ערכים תזונתיים לסנדוויץ' עם הטונה והביצה:
(שמתי חצי מהתערובת שהכנתי בלאפה)
כ-315 קלוריות
כ-25 גרם חלבון!
כ-18.5 גרם פחמימה
כ-16 גרם שמן