כרובית שלמה אפויה בתנור בציפוי פירורי לחם בטעם בשרי אבל פרווה! מתכון ליגת האלופות חבל על הזמן ששווה לנסות להכין בבית כמנת פתיחה מעולה! שימו לב שיש לי גם מתכון לסטייק כרוב בטעם סטייק באתר מתכון טבעוני משוגע שאתם צריכים לנסות! בכללי יש באתר גם מתכון לכרובית מטוגנת בציפוי ביסלי פלאפל וזה טעים בקטע משוגע! עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים!
משרים את הכרובית בקערה עם הרבה מים מלח ומעט חומץ כשעה או יותר ואח״כ שוטפים היטב! חשוב להוצאת מזיקים.
מבשלים את הכרובית בסיר עם מים רותחים ומלח כ-12-13 דקות עד שהיא רכה אך לא רכה מדיי! מוציאים ומחכים שתתייבש.
לקערה שוברים ביצה מוסיפים מעט חרדל (לא חובה) ומעט מלח וטורפים. מברישים את הכרובית בתערובת הביצה והחרדל היטב!
מצפים את הכרובית בתערובת פירורי הלחם המתובלים היטב! מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומשמנים את הכרובית בתרסיס שמן.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל -190 מעלות (לא טורבו) חום עליון תחתון לכ-40-45 דקות עד שהפירורי הלחם מזהיבים.
מכינים טחינה ירוקה עם טחינה גולמית, מים קרים, פטרוזיליה, שן שום, מעט כמון מיץ לימון סחוט ומעט מלח טוחנים הכל ומתקנים טעם לפי טעמכם האישי.
מוציאים את הכרובית מהתנור מזלפים מהטחינה ואוכלים בתיאבון ❤️ פרגנו בלייק אם אהבתם ותגיבו למטה תגובה טובה חולה עליכם בדם❤️❤️❤️❤️
אפשר לשחק עם התיבול של פירורי הלחם. אפשר לוותר לע החרדל.