כרובית בתנור בציפוי ביסלי בצל - שלמות למאנץ' לילי שחבל על הזמן, כל שעליכם לעשות הוא לעקוב אחר ההוראות ולקבל אחלה מנה פרווה טעימה קריספית ומיוחדת. יש באתר גם מתכון לכרובית מטוגנת בטעם ביסלי פלאפל וטחינה ירוקה אמאלה ואבאלה.. כמובן יש עוד המון מתכונים קריספיים שווים לאוהבי הז'אנר! אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם כי המתכונים עולים לשם קודם!
חותכים את ראש הכרובית לפרחים ומשרים במים ומלח כשעה (לא חובה - למי שמקפיד)
מבשלים את פרחי הכרובית כ-15-20 דקות / עדלריכוך אך לא ריכוך מוחלט - שלא יתפרקו לכם! שהכרובית תהיה מעט נגיסה וקשה (אם תבשלו יותר מדיי יהיה לכם קשה לעבוד איתה אח"כ והיא תימעך לכם!)
לקערה נפרדת מוסיפים שקית ביסלי בצל טחונה (השקית הגדולה או כמה קטנות או כוס וחצי), פירורי לחם, מעט שומשום מעט מלח ומערבבים היטב, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול (ניתן להוסיף קצת אבקת בצל).
בקערה נפרדת טורפים 3 או 4 ביצים ומניחים בצד, מוסיפים קמח לקערה נפרדת ומניחים בצד
ברגע שפרחי הכרובית מוכנים - מקמחים בקערת הקמח, ואח"כ מעבירים לתערובת הביצים, מצפים היטב ואח"כ מצפים בפירורי ביסלי הבצל שתיבלנו מקודם כמו שצריך (ניתן לצפות ציפוי כפול)
מחממים תנור ל-180-200 מעלות ומכניסים את פרחי הכרובית (לשלב האמצעי בתנור, על תבנית עם נייר אפייה מרוססת בשמן) לאפייה של בערך 25-30 דקות (תוציאו אחד ותבדקו שמספיק קריספי וטעים לכם).
לטחינת הבצל תוסיפו לנינג'ה/מעבד מזון חזק: טחינה גולמית, מעט מים, רבע בצל או חצי בצל, מלח, אם בא לכם תוסיפו מעט אבקת בצל ומיץ לימון טרי ותטחנו הכל טוב עד לקבלת המרקם והטעם הרצוי - זה יבוא לכם כמו כפפה עם הכרובית! בתיאבון
ניתן להוסיף פלפל שחור / לבן מי שרוצה / אוהב
ניתן להוסיף אבקת צ'ילי לקבלת חריפות
ניתן להוסיף אבקת בצל בבלילת הביצים ובתערובת פירורי ביסלי הבצל (לחיזוק הטעם הבצלי)