לקט ירקות מוחמצים צבעוניים ביתיים בקלי קלות, יש שקוראים להם ירקות כבושים צבעוניים - תאמינו לי שאחרי ביס אחד לא תרצו להפסיק לנשנש, מושלם כ סלט לשבת על השולחן או כסלט ליד העל האש מה שנקרא ובכללי זה אחלה למי שבחיטוב ורוצה להנות ממשהו ללא קלוריות כמעט. עקבו אחריי באינסטגרם וכמובן אשמח אם תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים. שימו לב שיש באתר עוד מגוון מתכונים לירקות כבושים סופר טעימים מכל מיני סוגים.
חותכים את הירקות, משרים את הכרובית כמובן ומנקים אותה היטב לפני
מחממים 2 כוסות מים, 2 כוסות חומץ ומוסיפים 2 כפות גדושות של מלח וכף אחת של סוכר, כמובן שאם צריך עוד נוזל תחמיץ (במידה והצנצנת גדולה יותר) מוסיפים עוד כוס מים עוד כוס חומץ ועוד קצת סוכר ומלח
מוסיפים את כל הירקות לצנצנת (ניתן להוסיף סלרי למי שאוהב) ומוסיפים שיני שום ואת כל הירקות עד למעלה
שופכים את הנוזל הרותח עד הסוף ממתינים מעט וסוגרים, מחכים עוד 30 דקות ומעבירים למקרר. ניתן כבר לאכול ביום שלמחרת - יחזיק עד כחודש ימים ואפילו קצת יותר
אם יש צורך בעוד נוזל תמיד החומץ והמים צריכים להיות ביחס של 50-50. כנ"ל לגבי המלח
לצבעוניות נוספת ניתן להוסיף גמבה ירוקה בהירה, גבעולי סלרי (יתנו עוד טעם), ואפילו פלחי לימון