פודיק - Foodik

טבית חמין עיראקי

דרגו את המתכון: 
18 אהבו
12899 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
טבית חמין עיראקי
מנות
6
קושי:
בינוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
12 שעות
זמן כולל
12 שעות ו-20 דקות

אוהבים תבשילי קדירה שמתבשלים בישול ארוך בתנור או על הפלטה לשבת המלכה? מעולה! כי את המתכון הזה לא תשכחו הרבה זמן! טבית עיראקי או תבית חמין עיראקי תקראו לו איך שבא לכם עם אסאדו (לא חובה להוסיף), עופות והרבה טעם שיתפוצץ לכם בפה! האסאדו והעוף יהיו רכים ופשוט יהיו עונג צרוף לחך! יש באתר עוד מתכונים בשריים מעולים לשבת המלכה או לארוחת הצהריים שתוכלו להכין! כמובן שיש גם באתר חמין מרוקאי אסלי עם אסאדו ומח עצם שכדאי לכם לנסות להכין בבית. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם.

שיטת בישול:   תנור, בישול בסיר
כשרות:   בשרי
13 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לסיר קדירה 5 ליטר של מגנוס
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • לסיר אובלי של מגנוס (סיר קדירה 5 ליטר) מוסיפים את שמן הזית ומחממים, מוסיפים את העופות וחתיכות האסאדו משחימים טוב ומוציאים החוצה לקערה (שומרים את נוזלי הבשר ואח"כ מחזירים לסיר). קוצצים את הבצלים הלבנים ומוסיפים לסיר, מערבבים ומקרמלים מספר דקות עד להזהבה

  • מנות עיקריות לשבת

    מוסיפים את התבלינים: פפריקה מרוקאית אדומה מתוקה, כפית בהרט, הסילאן המלח ואבקת המרק ומערבבים

  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות מערבבים היטב וטועמים אם צריך מתקנים תיבול לפי טעם אישי, מוסיפים את האורז השטוף והמסונן ומערבבים היטב

  • מחזירים את העופות ובשר האסאדו לסיר (ואת נוזלי הבשר שנשארו בקערה), מכסים במים חמים עד לכיסוי (אם האורז ישתה לכם את הנוזלים תוסיפו עוד חצי-שלושתרבע כוס מים חמים).

  • אחרי שבדקתם שהטעמים בסיר לשביעות רצונכם סגרו את מכסה סיר הברזל והכניסו לתנור על 110 מעלות לכ-12-14 שעות. אח"כ תוציאו מהתנור ושיהיה בתיאבון.

הערות
  • ניתן להוסיף ביצים קשות לסיר

  • ניתן להוסיף חתיכות ג'חנון בשקית קוקי.

  • ניתן לשים על הפלטה לפני השבת

  • בטבית המסורתי יש גם מקל קינמון / מעט קינמון בנוסף לתבלינים שכתבתי ומעט הל. לבחירתכם.

0 תגובות על: טבית חמין עיראקי
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # בישול ארוך # אוכל לשבת # ארוחת שישי # שישי בצהריים # פפריקה אדומה מתוקה # מתכונים לחגים # אבקת מרק עוף # רעיונות לארוחת צהריים # אוכל לקידוש # ארוחת צהריים לשישי # רעיון לארוחת צהריים # אסאדו # בצל # אוכל ליום שבת # שבת # רעיונות לארוחת צהריים טעימה # מנות עיקריות בשריות # חגים # שישי # אורז # אורז ליום שישי # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות בשריות לשישי # ארוחות לקידוש # חורף # תבשילים # תבשילים בשריים בבישול ארוך # תבשילים לחג # רעיונות לארוחת צהריים בשרית # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # בהרט # ארוחה ליום שבת # קידוש # ארוחות בשריות לחגים # בסיר אחד מתכונים בשריים # בסיר אחד # אוכל בסיר אחד # תבשילים בסיר אחד # ארוחה בסיר אחד # בישול בסיר אחד # הכל בסיר אחד # ארוחת צהריים בסיר אחד # ארוחת ערב בסיר אחד # מנות עיקריות לשישי # אבקת מרק # רעיון לארוחת צהריים בשרית # מנה בשרית לחגים # מנות עיקריות לחגים # אוכל מנחם # מנות עיקריות בסיר אחד # מנה עיקרית בסיר אחד # שבת בצהריים # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # אורז פרסי # תבשילי קדירה # יאבלולו שמבלולו # שבת חתן # אוכל עיראקי # מנות עיקריות לשבת # עוף # מתכוני עדות מסורתיים # מתכוני עדות אותנטיים # מאכלי עדות # בצל לבן # מנות עיקריות # תבשילים בשריים # פפריקה # פפריקה אדומה # עגבניות מרוסקות # סילאן

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il