חמין מרוקאי או סחינה או צ'ולנט או דפינה תקראו לתבשיל הזה איך שבא לכם: קבלו מתכון לחמין מרוקאי אסלי עם בשר מספר 8 ואסאדו, מח עצם והמוצרים הנפלאים של "טעם הטבע" (ללא חומרים משמרים, פתיחה וסגירה בקלי קלות ותוקף לטווח ארוך!) שהופכים את העבודה לקלה ביותר (ללא צורך בהשרייה וכו'), עם החיטה האהובה, טעמים טובים, ביצים קשות, מה נשאר? לזרוק הכל לסיר ושלוח לתנור ל-14 שעות על 100 מעלות ושיהיה לסיר לילה טוב, תבשיל מנחם חורפי טעים מושלם לאוהבי הסגנון! יש באתר עוד מגוון מתכונים לשבת המלכה שתוכלו להכין ולהתענג עליהם. עקבו אחריי באינסטגרם כדי לקבל את המתכונים לפני כולם.
משרים 1 כוס חיטה במים למשך לילה שלם. אח"כ מסננים ושוטפים. מכינים 6 ביצים קשות לפני תחילת הבישול מניחים בצד ומתחילים לבשל
לסיר ברזל יצוק גדול 5 ליטר מוסיפים שמן זית וצורבים את חתיכות הבשר (בשר מספר 8 + אסאדו ומח עצם) ברגע שמשחימות מכל הצדדים מוציאים לקערה. מוסיפים 1 בצל לבן קצוץ ומזהיבים
ברגע שהבצל זהוב מוסיפים את שיני השום הקלופות לטיגון של מספר דקות, אח"כ מוסיפים את החיטה ומערבבים. (תמיד בעוצמת אש בינונית ודואגים שהתחתית לא תישרף).
מחזירים את חתיכות הבשר שצרבנו ומוסיפים ראש שום שלם ששטפנו וחתכנו, 1 בצל לבן שלם מקולף, ואת המוצרים הנפלאים של טעם הטבע שמוכנים לאכילה ושניתן לפתוח ולסגור אותם בקלי קלות! (גם התוקף לטווח ארוך): חצי כוס שעועית אדומה, חצי כוס שעועית שחורה, חצי כוס שעועית לבנה, חצי כוס שעועית חומה וחצי כוס גרגירי חומוס. מוסיפים את תפוחי האדמה הקלופים ואת הבטטה חתוכה לחתיכות גסות ומסדרים בסיר בעדינות
מכינים את תערובת התבלינים: בכלי נפרד מערבבים רבע כוס שמן זית, 2 כפות פפריקה מרוקאית אדומה מתוקה, כף מלח, 2 כפות אבקת מרק בצל (ניתן לוותר על זה), 3 כפות גדושות סילאן (או דבש), ומעט פלפל שחור גרוס, מוסיפים 1 כוס מים רותחים ומערבבים היטב
שופכים את תערובת התבלינים להסיר ומוסיפים עוד מים חמים עד לכמעט כיסוי (אל תוסיפו המון מים!) ממש שהירקות יבצבצו. מוסיפים את הביצים הקשות, מכסים במכסה, מרתיחים 2-3 דקות ומכניסים לתנור על 100 מעלות ללילה שלם או לכ-14 שעות ואח"כ פותחים ושיהיה בתיאבון
סילאן לפי טעם, אפשר להחליף לדבש
אפשר לתת בישול קצר בסיר נפרד לחיטה, לתבל, ולשים בשקית קוקי בתוך הסיר.
אפשר לשים כמה חתיכות ג'חנון בשקית קוקי ולהניח מלמעלה בתוך הסיר אם יש מקום.
יש הנוהגים להכין קציצה / לשים קישקע בסיר.
הכנתי את זה לשבת ויצא טיל!!!! פעם ראשונה שאני מכינה את החיטה בסיר ולא בשקית קוקי וזה טעייייייםםםםםם! אני לא אוהבת חמין תמיד טועמת כי חייבים.. והשבת התענגתי על כל ביס!! אמאלה וואוו!!!!
איזה משמח :) תהנו מלא מלא ובע"ה שתכינו עוד מתכונים. שבוע מבורך.
חמין מושלם! אשמח לכמויות מים מדוייקות. יצא לי עם הרבה רוטב ושמתי אבקת מרק עוף
תקשיבי אי אפשר כמויות מים מדויקות כי גדלי הסירים של האנשים שונים. צריך כמעט עד הסוף, לא להטביע במים, שלושתרבעי כמות מים. הם יתאדו בבישול הארוך. ממש כמעט עד לכיסוי כמו בסרטון.
האם חייב לשים את החמין בתנור או שמספיק כמה שעות טובות על הגז על אש נמכה אם כן כמה שעות?
אפשר לשים על הגז גם מספר שעות טובות עד שהכל מתרכך. יכול לקחת בין 4-5 שעות. אבל בתנור בחום נמוך כמו שכתבתי זה יצא שחום ויפה בגלל הבישול האיטי הארוך.
היי המתכון מתאים גם לפלטה? ניתן להניח מכניסת שבת עד הבוקר?
בהחלט כן.
יצא לי מעולה תודה
בשמחה רבה.
הי אין בעיה לשים בסיר שעועית לא מוכנה? תודה
מה ששמתי בשימורים היא כבר מוכנה לאכילה. אם לא משתמשים בשימורים יש להשרות לילה שלם את השעועית במים ואבקת סודה לשתייה ורק אז לשים בסיר החמין.
אחד הטובים שיצאו לי. תודה!!
כיף גדול!
אחד המתכונים השווים מחכה כל השבוע לשבת רק בגלל החמין!!!
כפרעלייך תודה כן החמין הזה יוצא נפלא! :) שבת שלום
היי, עם איזה גודל של כוס משתמשים?
240 מ"ל :) גודל של כוס קרטון לקפה
היי, האם אפשר לשים את החיטה בשקית קוקי?
היי מלי, כן, את יכולה ורצוי לתת לה בישול קטן לפני בסיר ולתבל בתבלינים, אני אישית אוהב שהיא נמצאת בסיר עצמו כי היא מקבלת את כל הטעם החזק של התבשיל אבל לשאלתך כן אפשרי בהחלט, גם את הביצים אפילו יש הנוהגים לשים בשקית קוקי, ב-2 המצבים כדאי לחורר חור קטן בשקית הקוקי ולהניח מלמעלה, בהצלחה.
הי מה שלומך זו נורית.האמת כל כך חיכיתי למתכון הבעיה היא זה כמויות ענק ואני לא כלכך אוהבים אצלי רק אני.אז אשמח לדעת הכוונה איך מקצצת בכמויות.ושאלה: איך מצליחים להשיג תוצאת אפייה טובה לעוגה בחושה בתנור.אני לא מצליחה לפעמים זה יוצא בצקי מבפנים.וכל הזמן מנסה, יש לי תנור חדש.אולי לא מדייקת בזמני חימום ובכיוון של החימום.ת
היי נורית, לגבי האסאדו אם הכמות במתכון היא לכ-4-6 סועדים פשוט תחלקי את כל הכמויות ב-4 או 5 ותעשי לך סיר יחיד. לגבי העוגה זו שאלה כללית מדיי, את כנראה לא אופה אותה מספיק זמן, לכל עוגה הזמנים שלה. חייב לשים סטופר.