חמוצים סגולים עיראקים מחללה - חמוצים שמכינים בבית בקלי קלות, ואם אתם בקטע של לכבוש ירקות כנסו לקטגוריית ירקות כבושים באתר ותמצאו ים מתכונים שווים כמו למשל החמוצים הצהובים העיראקים שמכינים בקלות!
מקלפים וחותכים את הסלקים, הקולורבי והלפת, חותכים או בעזרת מנדולינה או עם סכין לפרוסות דקות כמו בסרטון ומעבירים לצנצנת. חותכים את הצוצניות גם ל-2 וגם את הפלפל הירוק החריף גם ומכניסים, דוחסים מעט הכל.
לסיר קטן מוסיפים את החומץ והמים באותו היחס כוס כוס וגם כף מלח וכף סוכר, מערבבים טוב טוב עד שהמים רותחים ומבעבעים ואז מעבירים לצנצנת. סוגרים טוב ומחכים לילה. אפשר לאכול ביום שלמחרת או לאחר מספר ימים זה ישתבח אפילו. בתיאבון!
ניתן להשתמש בחומץ רגיל להפחית בכמות שלו מעט