חלה לשבת ללא ביצים קליעת 4 צמות רכה אוורירית כמו ענן! שימו לב המתכון מספיק ל-3 חלות גדולות או ל-4 בינוניות, "משפר אפייה" לא חייב אבל הוא מאוד מועיל לכן אני מאוד ממליץ עליו, אפשר להבריש את החלה בסוף במברשת בעדינות או להתיז עם ספריי את המים כדי שהצורה לא תיהרס. אם אתם מסתבכים עם הקליעה אתם יכולים להכין את החלה בשיטה של חלת הדבש הנתלשת שפרסמתי באתר שלי, דבר נוסף: תוכלו ליצור שבלולים או צורות אחרות, העיקר המתכון הנפלא לבצק הזה שמתאים גם לטבעוניים. יש באתר עוד מתכונים לשבת שישלימו לכם את הסעודה לשבת. אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם כדי לצפות במתכונים לפני כולם. שימו לב שרשמתי למטה בכתב כיצד לקלוע את החלה באופן מסודר.
תוסיפו את המצרכים הרשומים למעלה למעט המלח למיקסר ותלושו בעוצמה 1-2 מספר דקות, לקראת סוף הלישה תוסיפו את המלח, לושו עוד דקה או 2 עד לקבלת בצק חלק ויפה (אם מעט יבש תוסיפו כף או 2 של מים). (סה"כ לישה של כ-7-10 דקות).
צרו מהבצק כדור והוציאו לקערה משומנת, שמנו אותו היטב מכסים טוב והתפיחו כשעה וחצי שעתיים, אחרי שתפח תורידו את הכיסוי ואת אוויר הבצק. צרו ממנו כדור אחד גדול שקלו וחלקו ל-3 כדורים שווים במשקל! כל כדור חלקו ל-4 כדורים קטנים (תשקלו אותם שהם שווים במשקלם!) כסו אותם במגבת למנוחה של 10-15 דקות
אחרי המנוחה רדדו כל כדור לצורת אליפסה, גלגלו לרצועות (4), חברו בחלק העליון את כל הרצועות היטב, קמחו וצרו חלת 4 רצועות
הסבר על הקליעה: מתחילים מימין: רצועה שניה מימין עוברת לשמאל קיצון. רצועה ראשונה מימין עוברת להיות באמצע בין רצועה מספר 2 לבין רצועה מספר 3. (עכשיו היא תהיה מספר 2 מימין) עוברים לצד שמאל: רצועה שנייה משמאל עוברת לימין קיצון והרצועה השנייה משמאל עוברת להיות באמצע בין רצועה 2 ל3. עברו ככה ימין שמאל עד שתסיימו לקלוע את החלה. בסוף חברו קצוות היטב ודחפו מלמטה שלא יפתחו! (אם תסתבכו תגיבו למטה)
העבירו לתבנית עם נייר אפייה, הברישו את החלה במים, פזרו שומשום, כסו והתפיחו עוד 45 דקות עד שעה וחצי
מכניסים את החלה לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו!) לשלב אחד מתחת לאמצע לכ-20 דקות או להזהבה
ניתן ליצור צורות קלות יותר: חלת "בורג", שבלולים, כדורים וכו'
ניתן לייצר 4 חלות בינוניות במקום 3 גדולות
יש לכם שאלה? תגיבו למטה ואענה בשמחה
אפשר לשלב גרעינים שומשום שחור וכל מיני תוספות על החלות
היי, זה המתכון הכי מושלם שיש תמיד עושה אותו, רציתי לשאול אם אני רוצה להשתמש בקמח כוסמין ושמן זית, האם זה אפשרי כתחליף? תודה מראש
היי כיף לשמוע! :) לגבי קמח כוסמין תנסי את המתכון עם המרכיבים הבאים: קמח כוסמין מלא - קילו, 2 כפות שמרים יבשים, חצי כוס סילאן, חצי כוס שמן, 1.5 כפות מלח, 2 ורבע כוסות מים פושרים (540-550 מ"ל).
אה בלי משפר אפייה?
אפשר.
תודה רבה🫶🏼
ואוווווו. מתכון מנצח. ניסיתי ויצא מושלם. תודה
איזה כיף תהני
אפשר להכין יום מראש? אם כן, באיזה שלב לעצור לפני הקפאה \ קירור?
ניתן להכין את הבצק לפני ולהתפיח אותו במקרר בלילה ואז להמשיך לחלות. או להכין כבר חלות ולתת להן התפחה איטית במקרר.
היי! מתרגשת לנסות את המתכון מחר. איך אפשר להמיר את הכמויות אם אני רוצה להכין רק חלה אחת? תודה וחג שמח!
היי. איך ניתן לשמור על החלות שישיארו טעימות גם למחרת? בד"כ חלות ביתיות לא מחזיקות הרבה.
יש שיטה מעניינת בה טובלים את החלה בלחם ואופים אח"כ שוב בתנור קצת וזה מחזיר את הטריות לחלה.
מחלקים הכל ב-3, חג שמח
במשך שנים אני אופה חלות וניסיתי המון מתכונים , המתכון שלך הכי מוצלח, המשפחה לא מוכנה יותר לקנות חלות מהמאפיה. תודה לך על מתכון מנצח
יצא מדהים!!! לא השתמשתי במשפר אפייה ויצא מושלם.
כיף לשמוע! תהני
איזה כיף לשמוע! תהנו המון נשמה טובה.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
לא, היחסים אחרים..
אכן צודק
שבת שלום
שחר שבת שלום. הכנתי את החלות מקמח לבן ויצא נדירררר. הכנתי גם קציצות חמוסטה שלך ויצא טיללללל. אין עליך אין שבת שלום
שימחת אותי אחי, שרק תהנו ושיהיה לכם טעים :) שבת שלום
מתכון מושלם, יצא לי מדהים !! וטעים האורחים ממש אהבו וביקשו את המתכון
כיף גדול תהנו ושבוע נפלא!
מתכון מושלם !כמה זמן חיפשתי מתכון לחלה בלי ביצים. תודה רבה לך 🙏
כיף גדול תהני! שבת שלום
יצא בצק דביק שאני אישית התאכזבתי לעבוד איתו לא יכלתי לעשות חלות ונאלצתי לעשות לחמניות לשבת במקום חלות, עם אף מתכון זה לא קרה לי מאכזב מאוד
היי יעל. את הראשונה שנתקלתי בה בתגובה זו. המון תייגו אותי והצליח להם מעולה.. מוזר.
אם להוסיף עוד סוכר או דבש ואז הם יהיו מתוקות
כן. יש באתר מתכון לחלת דבש שתוכלי להכין בקלות.
אתה ממש תותח!!! אין עליך לשאלתנו החלות יוצאות מתוקות? אם כן מה אני יכול לשנות שיצא יותר מלוח?? תודה על הכל
תודה נשמה הן לא יוצאות מתוקות, יותר מלוחות תוסיף עוד כפית מלח לבצק במעמד הלישה :)
האם אפשר להשתמש במתכון גם להכנת פיצות?
כן הבצק הוא בצק, אפשר להשתמש בו למה שבא לך
הי. אפשר למרוח מים או ביצה בסוף כרגיל? (מה הסיבה למריחת המים לפני ההתפחה האחרונה)
היי אפשר למרוח ביצה או מים, המים נועדו לתת מראה "מט" ולא מראה מבריק וזה גם מתאים לטבעונים. את המים מורחים לפני כדי שהבצק לא יתייבש, תעשי כמו שעשיתי ויצא לך נפלא.
מעולה!! תודה על התשובה הזריזה
באהבה תהני!
אתה אלוףףף,אם עושים את החלה עם בצק מקדים,פוליש?
האמת שלא ניסיתי, למה לא לעשות רגיל? אבל אשמח אם תנסי ותספרי לי איך יצא :)