איך להכין חומוס ביתי מהיר תוך 10 דקות עבודה, מתאים למי שמחפש לקצר תהליכים / להכין חומוס זריז בשביל לתת כמה ניגובים עם הפיתה או לשולחן חג (יום העצמאות לדוגמה) או למאורע מנגל כלשהו, בחומוס הזה הכנסנו כפית חמאת בוטנים טבעית שנותנת עוד טעם מעניין (אפשר גם לוותר עליה), אם תרצו להכין חומוס ביתי מחומוס מבושל כנסו למתכון שלנו לחומוס ביתי מושלם אשר בו משרים ומבשלים את החומוס. כדי לקבל עדכון לטלפון הנייד כאשר מתכון חדש עולה הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב של פודיק, אם לא בא לכם להכין חומוס תכינו משאוושה ביתית טעימה עם מרקם מיוחד וטעם יוצא דופן, בנתיים צפו במתכון וידאו של החומוס המהיר עכשיו:
מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים, גרגירי החומוס המוכנים מקופסת השימורים, מיץ הלימון הסחוט הטרי, הטחינה הגולמית, הכמון, הקרח, שמן הזית, חמאת הבוטנים (אופציונלי), כפית המלח הגס.
טוחנים הכל היטב (למי שרוצה מרקם דליל יותר שיוסיף יותר קרח, למי שרוצה סמיך יותר שיוסיף פחות קרח - עדיף להוסיף תחילה קצת קרח כדי להגיע למרקם הרצוי). למי שאוהב יותר מלח / כמון מוזמן להוסיף :)
טוחנים הכל טוב במעבד המזון ואם צריך פותחים ומערבבים ונותנים עוד טחינה עד לקבלת המרקם הרצוי.
אחרי שהחומוס לטעמכם תעבירו לקופסה שמרו במקרר ושיהיה בתיאבון, אם תרצו להכין חומוס ביתי מגרגירי חומוס מבושלים יש לנו מתכון באתר חפשו "חומוס" בתיבת החיפוש ותגיעו למתכון, אל תשכחו להירשם כמנויים בערוץ היוטיוב של פודיק.
למי שאלרגי או שלא אוהב חמאת בוטנים ניתן לוותר על כפית חמאת הבוטנים הטבעית - זה פשוט נותן טעם נוסף מעניין לחומוס.
למי שאוהב חומוס סמיך שיכניס קצת קוביות קרח.
למי שאוהב חומוס דליל שיוסיף כמה קוביות קרח שבא לו.
למי שאוהב את טעמי הכמון ניתן לחזק את הטעם על ידי הוספת עוד חצי כפית-כפית כמון.
למי שרוצה להכין חומוס ביתי מגרגירי חומוס מבושלים שילחץ כאן ויגיע למתכון נפלא וסופר טעים.
אין לי קוביות קרח. אפשר להחליף במים קרים? אם כן כמה?
כן, להתחיל בכמות קטנה ולהוסיף עוד במידת הצורך לפי המרקם הרצוי. הרבה מים ידללו את זה...
אפשר לטחון חומוס של סנפרוסט?
כן חומוס מוכן לאכילה אם הוא קפוא אז לבשל מעט
אפשר לטחון חומוס של סנפרוסט?
אם הוא מוכן לאכילה אז כן. אם לא אז צריך לבשל לפני.
יותר מדיי כמון
אין בעיה, שים פחות :)