זיתים מבושלים ברוטב פיקנטי, זיתים מבושלים מרוקאים, זיתים מרוקאים מבושלים - תקראו להם איך שתרצו! תוספת מעולה פרווה לארוחה לשבת המלכה! לשים על אורז לבן או לאכול עם החלה של שבת! אפשר גם כמובן להכין את זה לכל ארוחת צהריים במהלך השבוע ותאמינו לי שזה טעים וממכר בצורה בלתי רגילה! עקבו אחריי באינסטגרם וקבלו את המתכונים לפני כולם!
מסננים את הזיתים שוטפים ומבשלים כ-10-15 דקות להוצאת המרירות ואח"כ שוטפים ומסננים שוב ומניחים בצד
חותכים בצל לבן לקוביות קטנות ופלפל ירוק חריף לפרוסות או קוביות, מוסיפים שמן לסיר מחממים ומוסיפים את הבצל והפלפל לטיגון עד להזהבת הבצל
ברגע שהבצל מזהיב מוסיפים את התבלינים: פפריקה, צ'ילי גרוס, כורכום, כמון השום הכתוש ומעט מלח ומערבבים, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מוסיפים לאותה הפחית של העגבניות המרוסקות כחצי עד שלושתרבע כמות מים (משתמשים בשאריות המיץ שנשאר בפחית) ומוסיפים לדילול הרוטב, מוסיפים כף רסק עגבניות וכפית סוכר חום או לפי טעם ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך (מלח גם לפי טעם!).
מוסיפים את הזיתים השטופים לבפנים, סוגרים מכסה ומבשלים עוד כ-10-15 דקות עד שמוכן, ממולץ לאכול בצד עם החלה של שבת או לשים על אורז לבן, בתיאבון
ניתן לוותר על החריפות
ניתן להשתמש בזיתים עם גרעין ולהוציא את הגרעין
יצא פשוט מושלם מטורף ריח שאין כמוהו בעוללללללללללללללללללללללללללללללללללללם😍😍😍😍😍😍😍😻😻😻😻😻😻😻😻💞💞💞💕💕💕💕💕👌👍🎶😎😢😎😘😜😜🤤🫠😓☹️
כיף תהני!
במתכון רשום 1 שטוחה כורכום - לא רשום אם מדובר בכף או כפית
תודה שני. 1 כפית. תיקנתי, חג שמח ושבוע דבש!
ווואוו יצא פשוט מושלם הכנתי את זה לחג ופשוט התחסל מטורף מטורף מכינה את זה עכשיו לשבת בכפול 2 תודההההההההה
משמח לשמוע תהנו נשמה שבת שלום וחג שמח!
טעים מאוד :)
תהני!
מתכון מעולה... האתר מגניב האפשרות לסמן את מה שעשיתי תודה רבה.
כיף לשמוע רחל תהני תודה
מתכון מהמממםםם כולם אוהבים... מכינה כמעט כל שבת....
תהנו נשמה טובה שבת שלום :)