המבורגר כמהין מטריף שאפשר להכין למשפחה או לחברים בערב המבורגרים וכמובן שאפשר להכין את זה ליום העצמאות אתם פשוט לא מבינים כמה שזה יוצא טעים הריי ששילבתי בצל ופטריות מטוגנים בתוך הקציצה וגם קצת שמן כמהין שהארומה שלו מאוד חזקה וככה מתקבלת קציצה עם טעם נפלא, ולא רק זה - הכנתי איולי כמהין שזה בעצם מיונז עם מעט שמן כמהין ומחית כמהין והטעם שמתקבל פשוט חלומי חלומי! תעקבו אחרי המתכון מלמטה ויצא לכם נדיר! יש באתר מתכון להמבורגר קלאסי וכמובן מתכון נפלא להמבורגר אסאדו שביס ממנו פשוט עונג צרוף לחך! יש באתר מתכון לרוטב ביג מק כמו של מקדונלדס שישדרג לכם את ההמבורגר ברמות קשות! לעוד מתכוני קרניבורים לחצו כאן וצפו ברשימה מכובדת. עקבו באינסטגרם לעוד מתכונים מטורפים.
חותכים בצל לבן ו-3 פטריות שמפיניון לקוביות ומטגנים עם מעט שמן זית ומלח במחבת עד למצב שהכל מקורמל יפה (אפשר להוסיף בין לבין מים עד שיתאדו ולבשל יותר טוב). בסיום מעבירים לקערה שיתקרר.
מוסיפים לקערה נפרדת את הבשר הטחון (השתמשתי בצלעות טחון עם 20% שומן, אפשר לשלב אונטריב, אנטריקוט, צ'אק בקר סינטה ומה שאוהבים), מוסיפים את הבצל והפטריות המטוגנים (אם רוצים קציצה אחת תוסיפו שליש מהכמות של הבצל והפטריות) מוסיפים מעט שמן כמהין פלפל שחור ומלח (יש כאלה שלא נוהגים לשים מלח בקציצה אלא רק בסוף), מערבבים בעדינות ולא הרבה (כדי שהחלבון לא יקשר יותר מדיי ואז הקציצה תצא דחוסה ולא אוורירית!) מייצרים 3 כדורי קציצות ומכניסים למקרר.
מכינים תוספות: צ'יפס רגיל, צ'יפס בטטה, איולי כמהין - מיונז מחית כמהין ושמן כמהין מערבבים וטועמים ומניחים בצד. טובלים פטריית פורטבלו בביצה טרופה עם מעט מלח מצפים בפירורי לחם ומטגנים.
מוציאים אחרי כחצי שעה שעה את הבשר מהמקרר (חשוב כדי שתתייצב) ומועכים מייצרים קציצת המבורגר (כל קציצה 280 גרם), צורבים על המנגל והופכים מדי פעם שלא יהיה יבש בפנים, למידת עשייה מדיום צריך להגיע עם מדחום ל-63 מעלות בתוך ההמבורגר.
מורחים את הלחמנייה מ-2 הצדדים באיולי כמהין בצד אחד קטשופ, מניחים עגבניות, מלפפונים חמוצים, את הקציצה, צ'יפס בטטה ואת פטריית הפורטבלו המטוגנת, סוגרים את הלחמנייה ונותנים ביס מטורף, תהנו!
לגבי תערובת הבשר אפשר לשלב סינטה, טלה, מה שאוהבים, חשוב שאם יש קילו בשר שיהיה 800 גרם בשר ו-200 גרם שומן זה מאוד חשוב לעסיסיות! יש הנוהגים לשלב בקר "צ'אק" בהמבורגרים שלהם.