דובשניות לראש השנה בטעם של פעם שיזכיר לכם את הילדות (תלוי בני כמה אתם כן? :), פריכות, טעימות וקלות להכנה! תוך 5-10 דקות עבודה תוכלו להנות מאחלה של דובשניות! (כ-30 ומשהו דובשניות) מתכון לדובשניות קל מהיר ושווה במיוחד! הן אפילו טעימות יותר ביום שלמחרת, ניתן לשמור בצנצנת אטומה למשך כשבוע - עשרה ימים. תוכלו להכין אותן כקינוח לראש השנה ובלי קשר לדובשניות האלו תוכלו להכין עוגת תפוחים בחושה לראש השנה שתעשה לכם שמח בחך על שולחן החג או ביום שלמחרת ערב החג. אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון - תוכלו לצפות שם בסרטוני הדרכה ולראות איך אני מכין את כל המתכונים באתר!
מוסיפים את הדבש, הסוכר, השמן והביצה ומערבבים היטב
מוסיפים אח"כ את שאר המרכיבים: הקמח, אבקת האפייה הסודה לשתייה והמלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת קצת נוזלית
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעה / כמה שעות / ללילה
מדליקים תנור ל-170-175 מעלות (משתנה מתנור לתנור, עדיף שתתחילו עם 170 - אני עשיתי עם 175) - ולא על מצב טורבו! על מצב שהוא דולק מלמעלה ומלמטה.
מוציאים את הקערה עם התערובת מהמקרר, לוקחים כפית מהתערובת ויוצרים כדורים (לא גדולים!) בגודל של כ-1 סנטימטר (הם מתרחבים וגדלים באפייה), טובלים באבקת סוכר היטב ומסדרים עם מרווחים בתבנית עם נייר אפייה.
מכניסים לתנור שחומם מראש לכ-170-175 מעלות לכ-10-12 דקות או עד שהדובשניות "נסדקות" / "מתפוצצות".
מחכים שיצטננו ואוכלים, שימו לב שהן אפילו טעימות עוד יותר אחרי יום אחד! ניתן לאחסן בצנצנת אטומה ולשמור למשך שבוע עד עשרה ימים בערך. ניתן גם להקפיא את העוגיות כמובן.
חובה מינימום שעה במקרר כדי שתוכלו לעבוד עם התערובת
אל תשימו את הכדורים צמודים זה לזה כדי שלא ידבקו לכם בזמן שהם תופחים באפייה
רצוי ליצור כדורים קטנים ולא גדולים תיזהרו מזה כיוון שהם יגדלו לכם ממש ולא יהיו לכם דובשניות - יצאו לכם עוגיות בגודל של עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות חחח
לכל שאלה תשאלו למטה
היי שחר, הכנתי את הדובשניות, לפי ההנחיות המדוייקות, וזה לא יצא לי כמו בתמונה שלך, והמרקם לא קריספי 🥺 המטבח ,הבישול והאפיה הם חלק ממני אני כבר 38 שנה אופה ומבשלת,והתבעסתי מאוד מהתוצאה,משתפת כי בקשת שנכתוב לך אייך יצא.... אגב אני עוקבת אחר הסירטונים שלך ויש לי הצלחות רבות
הדובשניות צריכות לצאת פריכות ולא קשות, מעניין מה קרה שם...
אם אין לי אבקת סוכר מה אפשר לעשות?
לקנות :) או לוותר עליה.. ואז יהיו פשוט חומות
מניחה שהשתמשת בדבש הנוזלי המחומם עד זרא ונטול הטעם - אולי אפילו מזויף חלקית! ניסיתי את המתכון עם דבש אורגני קרוש אבל הבצק לא היה נוזלי והן כמובן גם לא התרחבו. הטעם היה מעולה אבל נאמר לי שזה לא "טעם של דבש"... אגב הוספתי גם כפית וחצי ג'ינג'ר וחצי כפית אגוז מוסקט כי אני משוגעת על הדובשניות של "האחים" שמדי פעם מצאתי אותם כאן בארה"ב. יש לך עצה איך להשתמש בדבש קרוש שיהיה קצת יותר אורירי? תודה. אוהבת את המתכונים והגישה שלך.
השתמשתי בדבש רגיל. האמת לא כ"כ הבנתי, מה זה דבש קרוש? ובשמחה רבה!
דבש קרוש = דבש סמיך בצורה טבעית. לא חומם בצורה קיצונית כשהוציאו אותו מהחלה ו/או שעירבבו אותו עם סירופ של תירס וכד'. רוב הדבש שלא חומם יותר מדי, מסמיך בחורף. מכיר את הדובשניות המשגעות של "האחים"? חשוב להוסיף תבלינים!
נשמע מעניין.
אין לי סודה לשתיה חייב את זה ??
רצוי. כדי שיצאו מעולה.
אפשר להקפיא אותם ולילה לפני להוציא לבחוץ?
כן, מקסימום לחמם אותם קצת בתנור או פשוט להשאיר בקופסה סגורה אטומה שלא יתייבשו, יפשירו לאט לאט
תודה רבה!
תודה רבה על המתכון. האם אפשר להשתמש בעיסה גם אחרי יממה במקרר? נשמח לתשובה מהירה תודה
היי, כן.