דג דניס על הגריל / על האש עם עשבי תיבול הכי טעים בעולם - עטוף בנייר כסף עם שום, טימין, פטרוזיליה, כוסברה ועוד עשבי תיבול נפלאים, דג עסיסי לארוחת צהריים / ארוחת ערב מושלמת לכל אוהבי הדגים! אפשר לאכול בצד פוטטוס טעימים או צ'יפס שיבואו לכם כמו כפפה עם הדג! יש באתר גם מתכון לקציצות דגים לוקוס ברוטב מרוקאי לכל חובבי הדגים, כל המתכונים עולים לעמוד האינסטגרם שלי לפני שעולים לאתר וליוטיוב לכן כדאי לעקוב אחריי ולהישאר מעודכנים. בנוסף אשמח אם תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה כשעולה מתכון חדש לערוץ! צפו במתכון הוידאו עכשיו:
קוצצים את עשבי התיבול: הבצל הירוק, הכוסברה והפטרוזיליה ומוסיפים לקערה
קוצצים את השום גס ומוסיפים לקערה
מוסיפים את הטימין לקערה (אפשר להמיר בתבלין יבש)
מוסיפים מלח פלפל ושמן זית וטועמים אם יש צורך מתקנים תיבול
ממלאים את בטן דגי הדניס (מבקשים אותם חתוכים עם חתכים מלמעלה ובבטן הדג) בעשבי התיבול וגם מלמעלה מניחים מתערובת עשבי התיבול ומכניסים לחריצים
עוטפים את הדגים עם נייר כסף היטב וחורצים עם מזלג
מניחים על מנגל גחלים / מנגל גז למספר דקות מכל צד (כ-5-6 דקות) ומוציאים דג אחד כדי לבדוק שהוא אכן מוכן ועסיסי שימו לב שלא יתייבש לכם! בתיאבון
ניתן לעשות את אותו הדג בתנור: הוראות לעשייה בתנור: הזמנים שונים מהמנגל (גם אין חובה לחרוץ בנייר הכסף), הכניסו את הדגים לתבנית עם נייר אפייה לתנור על 200 מעלות לכ-25 דקות ואח"כ תסירו את נייר הכסף ותנו להם עוד כמה דקות בודדות על 250 מעלות כדי שיקבלו השחמה (לא חובה), תוציאו דג אחד ותבדקו שהוא מוכן מספיק לפני שאתם מוציאים את הדגים הנוספים, בהצלחה.