דג אמנון ישראלי טרי שלם בתנור עם אנטיפסטי - מגוון ירקות בטטה תפוחי אדמה בצלים סגולים ולבנים, פלפל מיני קישוא ועוד ירקות שאפשר להכניס - אפשר להוסיף גם שומר וקולורבי, אפשר ממש לשחק עם הירקות ולאפות את הכל בתבנית אחת - גם תתקבל מנה חגיגית וטעימה וגם הרבה יופי על שולחן החג! יתרה מכך, דג אמנון ישראלי טרי ידוע בכך שהוא מלא בערכים תזונתיים, הדג יצא לי פשוט נפלא רך מתמוסס בפה, משחק הטעמים עם הסילאן והתפוז פשוט נפלא! אפשר להוסיף גם קצת לימון ולתת חמיצות. יש לי באתר עוד מגוון מתכוני דגים מעולים וגם כמובן שאחד המתכונים שהכי מבוקשים באתר שלי הוא המתכון לדג סלמון ברוטב טריאקי בתנור ששיגע כבר את כל המדינה. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים מעולים!
מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים חמים ומלח כשלושתרבע בישול ומוציאים למי קרח.
לקערה סוחטים תפוז, מוסיפים 4-5 כפות שמן זית ו-4 כפות סילאן (אפשר להמליח מעט) ומערבבים.
חותכים את הירקות לחתיכות בגודל בינוני, את הבצלים לרבעים, ואת הפלפלים מיני משאירים שלמים!
עושים 4 חתכים מכל צד בדג אמנון ישראלי טרי, מברישים אותו מ-2 הצדדים ברוטב התפוזים והסילאן וגם את הירקות שחתכנו מברישים. (מסדרים הכל על תבנית עם נייר אפייה). (שומרים מהרוטב בצד)
עוטפים את התבנית בנייר כסף עיטוף הרמטי ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-25 דקות, אחכ מוציאים מורידים את הכיסוי מברישים שוב ברוטב מחזירים לתנור ואופים עוד כ-20-25 דקות או עד שמזהיב ומוכן. בתיאבון? אהבתם? פרגנו בלייק ❤️
אפשר לשחק עם הירקות ולגוון, זמני התנור משתנים מתנור לתנור לכמה דקות לפה או לשם.
בשיתוף @israelifreshfish דג ישראלי טרי