גלילות חצילים ובשר ברוטב עגבניות שחובה להכין בית בית לשבת או לארוחת הצהריים, אתם פשוט לא מבינים כמה שזה טעים, והפעם את החצילים שפרסתי לא טיגנתי אלא אפיתי בתנור כדי להפחית בשמן! מנה מנחמת סופר טעימה שאוכלים עם אורז לבן, זה פשוט טעים, מי שאוהב חצילים ועגבניות פשוט יעוף על זה! רוצו להכין. יש באתר עוד מתכונים לממולאים נדירים שאתם חייבים לנסות כמו למשל בצלים ממולאים עם בשר אורז וצנוברים או למשל מתכון ל-3 סוגי ממולאים בסיר אחד שזה ממש מתכון נדיר וגם הוא עם הסיר יציקה הזה של מגנוס (אוגר חום ומוציא את הטעמים הטובים ביותר!). יש לי עליו הנחה מוגבלת בזמן כך שאם תדברו איתי ישירות באינסטגרם אוכל לסייע לכם עם הנחה (במידה והיא תקפה!) תהנו!
פרסו חצילים לעובי של חצי סנטימטר סדרו על תבנית עם נייר אפייה המליחו מעט מכל צד ותנו להם לשבת כשעה עד שהם יגירו נוזלים.
בנתיים חרצו קילו עגבניות מגי או תמר ובשלו מספר דק' בסיר עם מים רותחים עד שהקליפה מתנתקת, תוציאו לקערה סננו מנוזלים ושימו קצת קרח לקירור מהיר, הסירו את הקליפות ותעבירו לסיר יציקת ברזל עם רבע כוס שמן זית מעט מלח פלפל ומעט סוכר. לסיר תוסיפו ראש שום חתוך ו-2 בצלים לבנים מלח פלפל ערבבו סגרו ותאפו בתנור על 210 מעלות כשעה. בסוף חכו שיתקרר קצצו את 2 הבצלים המבושלים, חלקו ל-2 תערובות ולאחת תוסיפו 2 שיני שום מבושלים וקצצו שוב. (חצי תערובת לבשר וחצי לרוטב)
אחרי שעברה שעה ספגו היטב את החצילים שמנו מעט ותאפו בתנור על 200 מעלות לכ-15-20 דקות עד שהם שחומים (לא יותר מדיי) ורכים, תוציאו ותנו להם לנוח.
לקערה תוסיפו את המצרכים לתערובת הבשר: חצי קילו בשר טחון מעט מלח בהרט כמון פלפל שחור פפריקה מתוקה, כורכום אבק מרק מעט שמן זית ביצה ופרוסת לחם סחוטה (אפשר חצי כוס פירורי לחם במקום), חצי צרור פטרוזיליה בצל אחד ו-2 שיני שום שבישלנו בסיר, ערבבו היטב. הניחו כל פעם כף בקצה של אחד מהחצילים וגלגלו בעדינות ותוסיפו לסיר עם הרוטב שהכנו, סגרו עם המכסה.
הכניסו את הסיר לתנור על 200 מעלות לכ-שעה ורבע, בסיום הורידו מכסה ותנו צלייה על טורבו כ-10-15 דק' עד להשחמה יפה, תאכלו עם אורז לבן ושיהיה בתיאבון!
רצוי שיהיה בבשר הטחון מעט שומן, תיבול לפי טעמכם האישי, מי שרוצה יכול להחליף פטרוזיליה בכוסברה.
אל תשתמשו בחציל בלאדי "שמן", רצוי חצילים קלים ולא כבדים, תיזהרו להוסיף הרבה מלח למנה, בגלל שממליחים את החצילים יש בהם כבר מליחות!