ג'חנון שושנים / ג'חנוניות - האחיות של הקובניות שכולנו אוהבים פשוט אותו הג'חנון האהוב אבל בצורת הגשה אחרת, כזה שאפשר לתלוש ולאכול בביס כיפי עם רסק עגבניות, סחוג תימני ירוק ביצה קשה חומה וגבינה לבנה או גבינת שמנת, הכי טעים שיש לשבת בבוקר או שבת בצהריים או מתיי שיש לכם דודא קשה לג'חנון! לעוד מתכונים מהמטבח התימני לחצו כאן צפו ותכינו, עקבו באינסטגרם לעוד מתכונים שווים.
מוסיפים למיקסר חזק את כל המצרכים לבצק ולשים מספר דקות עד לקבלת בצק אחיד, מורידים לשיש וממשיכים ללוש בידיים עוד דקה או שתיים, מכסים ל-15 דקות ואח"כ מקפלים עד לקבלת כדור בצק חלק. אח"כ כסו לעוד 10 דקות ותחלקו את הבצק ל-12 כדורים שווים בגודלם (רצוי לשקול). העבירו את כדורי הבצק לתבנית עם שמן עד לפחות לחצי הגובה שלהם מכסים בניילון דואגים שלא יתייבש חלילה ונותנים להם לשבת בשמן ולנוח שעה!
בנתיים מכינים את הסמנה - חמאה מזוקקת - לסיר קטן מוסיפים את כל חפיסת החמאה ממיסים בעוצמה בינונית וכל פעם כשיש קצף לבן מורידים אותו בעזרת מסננת קטנה או כף עד שהחמאה מזוקקת לגמרי, מעבירים לכלי ומחכים שתתקרר לגמרי. כמובן שבמתכון אפשר להשתמש במחמאה, נטורינה או מרגרינה לגרסת הפרווה. בזמן שהבצק נח מכינים 7 ביצים קשות כדי שאח"כ בסיר הג'חנון יהפכו לחומות.
אחרי שעה ואחרי שהסמנה התקררה - מורחים מהסמנה על משטח העבודה כמות נדיבה ופותחים כל כדור בצק עד שהוא שקוף, מורחים עוד סמנה בנדיבות, מקפלים מכל צד ומורחים שוב סמנה על הקיפולים ומגלגלים לג'חנונים ממש כמו בסרטון, חותכים כל ג'חנון ל-2 בעזרת קלף פלסטיק.
הכנות בסיר הג'חנון - מניחים 2 ניירות אפייה בתוך הסיר, 3-4 פרוסות לחם, מוסיפים רבע כוס מים, עליהן נייר כסף ואז מסדרים את הג'חנוניות שחתכנו כמו שושנים וכן אפשר לדחוס קצת זה יהיה בסדר גמור. מזלפים מעט סילאן ודבש (לא חובה אבל אני אוהב ג'חנון מתקתק), מניחים עוד נייר אפייה, נייר כסף, ואת הביצים הקשות שבישלנו וסוגרים. מעבירים לסיר יציקת ברזל וממלאים מים עד לשלושתרבע גובה הסיר וסוגרים. (אם אין לכם סיר יציקת ברזל כזה פשוט תכניסו לתנור רגיל זה גם יעבוד אחלה.
מכניסים לתנור על 100 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו!) לכל הלילה לכ-10 שעות מוציאים ואוכלים, לא לשכוח רסק עגבניות, סחוג ירוק חריף תימני, גבינת שמנת ומה שאוהבים.
ניתן להניח על הפלטה לכל הלילה ולכסות מלמעלה עם שמיכה שישמר החום טוב וזה יצא מעולה.
מי שלא רוצה מתיקות שלא יוסיף סילאן ודבש.
מתכון לסחוג התימני של סבתא שלי שושנה ז"ל נמצא בלחיצה כאן באתר.
אפשר להשתמש במחמאה או מרגרינה?
כן, להמיס בפולסים של 30 שניות במיקרוגל ולהיזהר שלא ישפריץ לכל עבר במיקרוגל [עדיף עם המכסה פלסטיק שלו] ולהשתמש, יוצא נפלא את האמת לטעמי לכאלה שפחות אוהבים חמאה.