בריסקט ( חזה בקר ) בתנור עם בצלים וגזרים שום ועוד דברים טובים, מתכון קליל למתחילים לאחלה ארוחה שיכולה להתאים ליום שישי כארוחה חגיגית או כארוחת צהריים נפלאה בכל ימות השבוע, לאכול עם תוספת בצל ולהנות מבצלים שיתקרמלו בתנור בבישול הארוך ומגזרים רכים וטעימים, עקבו אחר ההוראות ותצא לכם מנה עיקרית בשרית מושלמת! יש באתר מתכון לבריסקט במעשנה (מטורף!!! 14 שעות עישון) וגם מתכון ללחם בשר ועשבי תיבול סופר טעים וגם מתכון לאסאדו בתנור בבירה ודבש ועוד מתכונים בשריים נפלאים! אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם - עולים לשם המתכונים לפני כל הפלטפורמות! בנוסף אשמח אם תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. בנתיים צפו במתכון וידאו מקוצר:
חותכים לרצועות עבות 3 בצלים לבנים ו-3 סגולים ומטגנים במחבת כ-10 דקות עד לריכוך
מעבירים את הבצלים לתבנית אפייה, על הבצלים מניחים מספר שיני שום ו-2 גזרים חתוכים
מייצרים את מרינדת התבלינים: בקערה קטנה מניחים תבלינים: פלפל שחור גרוס, תבלין קייג'ין, מלח ושמן זית, מערבבים הכל היטב
מייבשים את נתח הבריסקט היטב עם נייר סופג, מעבירים אותו לקערה ועוטפים אותו במרינדת התבלינים (ניתן לשמור במקרר מספר שעות ואח"כ להכניס לתנור).
לאחר שמרחתם אותו היטב במרינדת התבלינים בעודו בתוך התבנית, קחו נייר אפייה ותרטיבו אותו במים, "תכווצ'צ'ו" אותו עם הידיים ותפרסו על התבנית תכסו אותו ותכסו גם ב-2 שכבות של נייר כסף את התבנית, תכניסו לתנור (על 150 מעלות לא טורבו) לכ-שעתיים וחצי-3 שעות (משתנה מתנור לתנור), אח"כ תוציאו תורידו את נייר האפייה ונייר הכסף ותכניסו שוב לתנור למעלות הכי גבוהות לכ-10 דקות להשחמה סופית
אחרי ההשחמה הסופית תוציאו את הנתח מהתנור ותנו לו לנוח 30 דקות ואח"כ תחתכו אותו, שיהיה בתיאבון
ניתן להוסיף פרוסות תפוחי אדמה לתבנית
ניתן להוסיף בטטה ועוד ירקות שורש
ניתן לשחק עם התבלינים
היי שחר מועדים לשמחה! מה אפשר לשים במקום תבלין קייג'ין?
מה שאוהבים :]
היי עשינו את זה היום לכבוד החג וואהו, יצא מושלם!! תודה רבה.
איזה כיף תהנו המון! לבריאות.
מה החום הפנימי המומלץ?
בתכלס כשהכנתי במעשנה 92-93 חום פנימי הוא האידיאלי.