בצלים ממולאים על האש שיוצאים מקורמלים ומפוצצים בטעם, הגשתי אותם עם בצל סגול סומק וטחינה בצד והביס? פשוט חלום! כמו חטיפים קטנים שאפשר לאכול בעל האש כמנה ראשונה ולהגיש לאורחים. יש באתר עוד מתכוני בצלים ממולאים נפלאים שתוכלו להכין (בעיקר מבושלים) בבית. ממליץ להגיש את המתכון הזה עם סלט עגבניות חריפות על האש שיפלפל לכם את האווירה. מומלץ לעקוב אחריי באינסטגרם המתכונים עולים לשם קודם.
מקלפים את הבצלים (לבחור בצלים גדולים!) וחורצים אותם עד לאמצע מבשלים בסיר כ-15-20 דקות עד שהקליפה מתחילה להתנתק, מיד אח"כ מעבירים למי קרח, כשהם קרים מפרידים את קליפות הבצלים. שומרים 3 לבבות בצלים בצד.
קוצצים את 3 לבבות הבצלים דק דק ומוסיפים לקערה. לאותה הקערה מוסיפים את הבשר הטחון (רצוי עם 20-30% שומן) ואת התיבול: 1 כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, 1 כפית סומק, וחצי כפית בהרט, קולים 5 כפות צנוברים ואחרי מספר דקות כשהם מתחילים להשחים מוסיפים לקלייה 4 כפות פיסטוקים קלופים קצוצים וממשיכים לקלות עוד קצת. מחכים שיתקררו ומעבירים לקערה הגדולה עם הבשר. מוסיפים 1 צרור פטרוזיליה קצוצה ולשים היטב.
ממלאים את קליפות הבצלים בבשר מגלגלים ועוטפים כל בצל בנפרד בנייר כסף היטב, מחוררים עם קיסם וצולים על המנגל מכל צד.
מכינים להגשה בצל סגול חתוך עם סומק שמן זית ומלח מערבבים ומניחים בצד.
מוציאים את הבצלים מהמנגל נותנים להם קצת להתקרר ומוציאים מנייר הכסף, מסדרים בצל סגול עם סומק על צלחת עם פטרוזיליה ומניחים את הבצלים הממולאים המקורמלים עם הבשר שהיו על המנגל, מניחים טחינה באמצע ומגישים, בתיאבון!
אפשר לתבל איך שרוצים