פודיק - Foodik

בצלים ממולאים מקורמלים עם בשר ואורז

דרגו את המתכון: 
3 אהבו
211 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
בצלים ממולאים מקורמלים עם בשר ואורז
מנות
6
קושי:
בינוני
זמן הכנה
45 דקות
זמן בישול
שעה ו-15 דקות
זמן כולל
שעתיים

בצלים ממולאים מקורמלים עם בשר אורז צנוברים נענע פטרוזיליה ועוד דברים טובים, כל הטוב הזה יושב ברוטב סופר טעים שמכיל ציר בקר איכותי, סילאן, עלי דפנה מקלות קינמון פשוט פיצוץ של טעם, בישלתי את הבצלים ואח"כ נתתי להם חריכה בתנור, מדובר באחד המתכונים המנחמים והטעימים ביותר שיש מבין כל מתכוני הממולאים שיש לי באתר וזה אני אומר לכם באחריות! כמובן שיש עוד מתכוני בצלים ממולאים באתר וגם מתכון לבצלים ממולאים צמחוניים סופר טעימים שיותר כיף לאכול אותם אפילו קרים! יש גם מתכון לכרוב ממולא מלפוף צמחוני שחובה לנסות להכין וגם מתכון משגע לעלי גפן טעימים במיוחד! עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים!

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   תנור, בישול בסיר
כשרות:   בשרי
20 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לסיר יציקת ברזל בקוטר 30
7 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מסירים את קליפת הבצלים וחותכים חתך עד לאמצע, מבשלים במים רותחים כ-15-20 דקות או עד שהקליפה מתחילה להתנתק ואח"כ מעבירים למי קרח.

  • מוסיפים 1 כוס אורז עגול למי בישול הבצלים ומבשלים כ-10 דקות אח"כ מוציאים למסננת.

  • מפרידים בזהירות את עלי הבצלים ושומרים 3 לבבות בצלים.

  • חותכים 3 לבבות מהבצלים שבישלנו לקוביות ומטגנים בסיר ברזל עם מלח ופלפל, מוסיפים את הצנוברים וקולים אותם, מיד אח"כ מוסיפים את הבשר הטחון ואת הפפריקה הבהרט הכורכום ואבקת המרק, טועמים ואם צריך מחזקים מליחות. (מבשלים חצי טיגון ולא טיגון מלא!) מעבירים לקערה בסיום. חותכים נענע טרייה ופטרוזיליה מוסיפים לתערובת וגם את האורז הלבן שבישלנו וסיננו ומערבבים הכל.

  • ממלאים את הבצלים בתערובת - לא לפוצץ במילוי יותר מדיי ומגלגלים בעדינות.

  • לאותו סיר יציקת ברזל שטיגנו בו את הבשר (יש בו הרבה טעם) מוסיפים (בלי לשטוף אותו) את הציר בקר המים הסילאן המלח, 2 מקלות קינמון ו-2 עלי דפנה, מערבבים טועמים שמספיק טעים ומוסיפים את הבצלים (לא לפוצץ את הסיר בנוזלים - הוא אמור להגיע עד לשלושתרבע גובה הבצלים). (אני שכחתי להוסיף את הרסק עגבניות מרוכז לפני שהוספתי את הבצלים אז ערבבתי אותו עם קצת מים והוספתי, אפשר ישר להוסיף אותו לרוטב בהתחלה.)

  • לאחר שסידרתם את הבצלים כמו שצריך סגרו מכסה הביאו לרתיחה 2-3 דקות אח"כ תנמיכו לעוצמה נמוכה ובשלו כשעה ורבע. אח"כ תכניסו לתנור על 250 מעלות עד להשחמה של הבצלים ועד שהם ממש מתמוססים. בתיאבון!

הערות
0 תגובות על: בצלים ממולאים מקורמלים עם בשר ואורז
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # כשר לפסח # אוכל לשבת # ארוחת שישי # שישי בצהריים # מנות בשריות # פפריקה אדומה מתוקה # אבקת מרק עוף # מרק עוף # בצלים # רעיונות לארוחת צהריים # עמית ועדות # אוכל לקידוש # אוכל מזרחי # בצלים ממולאים # בצלים ממולאים מקורמלים # אורז עגול # איך להכין בצלים ממולאים מקורמלים # בצלים ממולאים טעימים # בצלים ממולאים מתכון בטוח # איך מכינים בצלים ממולאים # ממולאים # ארוחת צהריים לשבת # ארוחת צהריים לשישי # רעיון לארוחת צהריים # בצל # אוכל ליום שבת # שבת # אוכל לפסח # רעיונות לארוחת צהריים טעימה # מתכוני סבתא # מתכונים מסורתיים # סבתא # סבתות # שישי # מנה עיקרית # ארוחה בשרית לחג # ארוחות בשריות # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות בשריות לשישי # ארוחות לקידוש # ארוחת צהריים בשרית # בקר # חורף # מנה עיקרית בשרית # עלי דפנה # ארוחות ערב בתנור # רעיונות לארוחת צהריים בשרית # אוכל לשישי # ארוחה לשבת # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # בהרט # ארוחה חגיגית # אוכל מסורתי # קידוש # ארוחה בשרית # אוכל בשרי # מנה עיקרית לצהריים # אוכל טעים # אוכל טעים לצהריים # מנות עיקריות לשישי # אבקת מרק # ארוחה בשרית לצהריים # רעיון לארוחת צהריים בשרית # תנור # אוכל בתנור # ארוחה בשרית חגיגית # מנות עיקריות לחגים # מנה עיקרית לחג # אוכל מנחם # מנה עיקרית בשרית מרשימה # מנה עיקרית בשריות # שבת בצהריים # מנה עיקרית לארוחת צהריים # מנה עיקרית בשרית חגיגית # כשלפ # מנות בשריות לפסח # ארוחת צהריים בשרית לפסח # ארוחה בשרית לפסח # מנות עיקריות לארוחת צהריים # מקלות קינמון # ציר בקר # יאבלולו שמבלולו # שבת חתן # מנות עיקריות ללא גלוטן # מנות עיקריות לשבת # מתכוני עדות מסורתיים # מתכוני עדות אותנטיים # מאכלי עדות # פטרוזיליה # בצל לבן # מנות עיקריות # בשר בקר # קינמון # בשר טחון # בשר בקר טחון # נענע # צנוברים # כורכום # פפריקה # פפריקה אדומה # אירוח בופה בשרי # רסק עגבניות # סילאן # ארוחת צהריים # פסח

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il