אם אתם בקטע של אורח חיים בריא אז הנה לכם מתכון משובח שמפוצץ בחלבון! (מתאים פיקס למתאמנים בחדר כושר שבחיטוב). בורקס דפי אורז שווארמה ללא גלוטן כשר לפסח קל להכנה פריך ומתפוצץ בפה! עם חזה עוף טחון, בצלים מקורמלים וטעם משובח! הבורקס ממש נראה כמו סיגר וקריספי להפליא! יצאה לי כמות של 7-8 בורקסים, לפי הכמות שהייתה לי יצא שלכל בורקס קיבלתי כ-19-20 גרם חלבון שזה מדהים! יש באתר עוד מגוון מתכוני חלבון שתוכלו להכין אם אתם בחיטוב ובלי קשר אם אתם רוצים למצוא מתכונים כשל"פ אז לרשותכם רשימת מתכונים כשרים לפסח שתוכלו להכין בבית בקלי קלות. עקבו אחריי באינסטגרם אני מעלה לשם את כל המתכונים לפני כל המקומות.
מקרמלים 2 בצלים היטב! מדי פעם מוסיפים מים חמים למחבת כדי לקרמל אותם כראוי!
לאחר שהתקרמלו היטב תגבירו את עוצמת החום תוסיפו 400 גרם חזה עוף טחון ותפוררו עם כף עץ, תוסיפו תבלינים: כפית תבלין שווארמה, חצי כפית כמון, חצי כפית בהרט, כפית גריל עוף (ומי שאוהב פיקנטי שיוסיף קצת צ'ילי חריף גרוס), מעט מלח פלפל (זהירות עם המלח כיוון שלפעמים חלק מהתבלינים מלוחים כבר) ומערבבים הכל היטב תוך כדי פירור הבשר. לא מבשלים יותר יותר מדיי אלא מעין חצי שלושתרבע בישול - הוא ימשיך להתבשל בתנור
מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר. לאחר שהתקררה מוסיפים לקערה רחבה את המצרכים לטבילת דפי האורז: המים, הביצה הסילאן ומערבבים היטב
טובלים 2 דפי אורז בבלילה שהכנו (כל פעם דף אחד טובלים מ-2 הצדדים היטב), מחברים אותם אחד לשני מניחים על צלחת וממתינים מספר שניות עד שהם רכים וניתנים לקיפול, שמים כף או שתיים מתערובת הבשר, מקפלים משני הצדדים ואז מקפלים לצורת בורקס סיגר (כמו בסרטון), דואגים שיהיה סגור הרמטי היטב ומדביקים אותו טוב. מניחים על תבנית עם נייר אפייה משומנת בתרסיס שמן זית
מפזרים שומשום אם רוצים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו) לכ-40-50 דקות או עד שהבורקסים שחומים ויפים
אפשר להחליף את חזה העוף לפרגית טחונה גם או הודו טחון או מה שתרצו
כ-19-20 גרם חלבון לבורקס אחד!
כי הכנתי פעם 22 בורקסים מחבילת דפי אורז אחת וכל בורקס זה 2 דפי אורז אז יוצא 22 לא 7
אוקיי
אני לא מבין איך יוצא רק 7 בורקסים אם כל אחד זה 2 דפי אורז הרי בחבילה ש"ח דפי אורז יש מלא דפים לא?
אז 14 דפי אורז