אם אתם אוהבים באנים ואסאדו קבלו מתכון מעולה לבאנים עם אסאדו מפורק וטחינה ירוקה, באנים שיהיו רכים כמו עננים ואסאדו מתקתק כזה שיתפוצץ לכם בפה מרוב טעם, ימס לכם בגרון, יתמוסס, הטעם משוגע! לקחתי מהשום והבצלים שהתבשלו שעות ומעכתי בתערובת הבשר המפורק כך הוא קיבל אקסטרה טעם, הבאנים בכלל חלומיים ואותם אידיתי בעזרת ה MY PAN - מחבת מיוחדת של מגנוס שניתן לאדות בה, לטגן בה, לסנן עם המסננת שלה פסטות ולעשות בה כמה שימושים! יש בה ציפוי NON STICK כפול כך שהיא נשטפת בקלות ויש לי עליה 15% הנחה! קוד קופון "פודיק" בסיום הרכישה באתר של מגנוס. למתכוני אסאדו נוספים באתר לחצו כאן ואם בא לכם לצפות בעוד מתכונים שלי עקבו אחריי באינסטגרם.
מכינים את הבאנים: לקערה גדולה מוסיפים את כל המצרכים הכתובים למעלה ולשים היטב (ניתן ללוש מספר דקות במיקסר) עד לקבלת בצק חלק. מכסים ומתפיחים כשעה.
בנתיים מכינים את האסאדו: בסיר יציקת ברזל גדול צורבים את הבשר יפה מכל צד, מוסיפים ציר בקר (רצוי כדי לקבל טעם חזק יותר) ואת שאר המצרכים הכתובים למעלה ומתקנים תיבול במידת הצורך. מערבבים היטב וטועמים, מביאים לרתיחה לכ-2 דקות ואח"כ מנמיכים לעוצמה בינונית-נמוכה לבישול של כ-3.5 שעות עד שהבשר מתרכך.
בנתיים שהבשר מתבשל ואחרי שהבאנים תפחו - קורצים עיגולים מהבצק (יצא לי 9 באנים) ומסדרים על תבנית עם ניירות אפייה חתוכים לריבועים מקומחים, מכסים להתפחה נוספת של כ-15-25 דקות.
בסיום ההתפחה מוסיפים כ-2.5-3 כוסות מים חמים למחבת ייחודית עמוקה עם הרשת של מגנוס (MY PAN - לאידוי וסינון), מפעילים גז על עוצמה נמוכה כדי שיהיו אדים בתוך הסיר ומוסיפים כל פעם 3 באנים, סוגרים ומאדים כ-15-16 דקות עד שהם מוכנים, מוציאים ומקררים אותם לגמרי. שוטפים את המחבת היטב לאחר אידוי הבאנים.
לאחר שהבשר התרכך לגמרי מעבירים לקערה ומפוררים היטב, לוקחים מעט מהבצלים המקורמלים וכ-2 שיני שום מהסיר מוסיפים לתערובת הבשר ומפוררים בפנים.
מוסיפים ל MY PAN - המחבת של מגנוס את כל הבשר המפורק, מוסיפים כמצקת ממי בישול הבשר ועוד קצת צ'ילי מתוק סילאן ומלח לפי טעם ומערבבים. מכינים את הטחינה הירוקה, חוצים את הבאנים ל-2 מורחים מהטחינה מוסיפים מהבשר וחתיכות צ'ילי חריף ואוכלים, בתיאבון! פרגנו בלייק ותגובה אם אהבתם זה תמיד עוזר :)
מלח ופלפל לפי טעם אם אין שמן שומשום לא נורא אך ממליץ בחום רב.
היי באני לעשות לחמניות באני הסאדו אין לי שיר אידוי ולא המכשיר הזה יודעת איך לעשות אז בתנור או סיר
את הבאנים עושים רק בסיר אידוי או בסיר כמו שלי. מחר אני מפרסם מבצע בע"ה על הסיר של מגנוס. אם תרצי כנסי לאינסטגרם שלי ושלחי לי הודעה פרטית.