אסאדו בתנור עם ירקות שורש סויה סילאן ועוד דברים טובים! שווה לנסות להכין בבית! תוך כמה דקות עבודה וטיפול מסור בנתח הבשר האיכותי שלכם תוכלו להנות מארוחת מלכים! ארוחה שתתאים לשישי צהריים או לכל חג אחר בשנה! ארוחה חגיגית או ארוחת צהריים שווה במיוחד שכדאי להכין! מדובר בנתח של 3 קילו שמתבשל בתנור כ-3.5 שעות עם תיבול מתקתק, אח"כ צלייה של עוד כ-10-12 דקות, מנוחה קלה - ויש לכם ארוחה מטורפת! העצם תתפרק מהנתח בקלי קלות והבשר יהיה עסיסי וטעים! בסוף גם השתמשתי בנוזלי הבשר והירקות וצמצמתי אותם לרוטב טעים שאפשר לבזוק על הבשר. באתר ישנו מתכון לאסאדו בתנור בבירה ודבש עם תפוחי אדמה וגם מתכוני קרניבורים נוספים מעולים שתוכלו להכין בבית לכל חובבי הבשר! כל המתכונים עולים קודם כל לדף האינסטגרם שלי כנסו צפו ועקבו אחריי! בנוסף אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש! בנתיים צפו במתכון הוידאו:
מייצרים מרינדת תבלינים בקערה עם שמן זית, סילאן, סויה, קצת מים, מלח פלפל ותבלין הראב, מערבבים הכל היטב
מוודאים עם הקצב שהוריד לכם חתיכות שומן לא מועילות מנתח האסאדו ומניחים אותו על תבנית אפייה גדולה ועמוקה, יוצקים עליו את המרינדה ומעסים היטב
אחרי העיסוי מוציאים לרגע את הנתח לצלחת, חותכים את הירקות חתיכות גסות, משאירים שורש פטרוזיליה אחד בשלמותו, חותכים ראש שום בקצה אחד ומשאירים אותו בשלמותו. פורסים 2 בצלים סגולים לפרוסות ומניחים בתחתית התבנית על גבי המרינדה. מוסיפים חצי צרור טימין על הבצלים
מחזירים את הנתח על גבי הבצלים והטימין, מוסיפים את הירקות החתוכים ושיני השום, מסדרים יפה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ-12-24 שעות
אח"כ מחממים תנור ל-160 מעלות (מצב עליון תחתון לא טורבו), מוציאים את התבנית מהמקרר ועוטפים אותה בנייר אפייה + 2 ניירות כסף - אוטמים אותה היטב! מכניסים לאמצע התנור ל-3.5-4 שעות (תתחילו ב3.5 ואם לא מוכן לכם תמשיכו לאפות עוד קצת), מוציאים, מורידים את נייר האפייה והכסף וצולים על חום של 200 מעלות עוד כ-10-12 דקות להשחמה יפה מלמעלה. נותנים לנתח לנוח 10 דקות ואז מוציאים את העצמות ופורסים את הנתח.
את כל רוטב המרינדה והמים שהקיזו הירקות ונתח הבשר אל תזרקו! תסננו במסננת לסיר קטן / קלחת ותבשלו עד להסמכה, ניתן להוסיף עוד סוכר חום וסילאן לערבב עד לקבלת רוטב סמיך שאיתו תשתמשו אח"כ ותזלפו על הבשר הרך.