פודיק - Foodik

אסאדו ביין אדום סילאן וערמונים

דרגו את המתכון: 
25 אהבו
5998 צפיות
אסאדו ביין אדום סילאן וערמונים
מנות
5
קושי:
בינוני
זמן הכנה
40 דקות
זמן בישול
5 שעות ו-20 דקות
זמן כולל
6 שעות

תבשיל אסאדו ביין אדום וסילאן עם תפוחי אדמה בצלים מקורמלים ערמונים ועוד דברים טובים בבישול ארוך ואיטי, הבשר רך נימוח ומתפרק בפה, כל שעליכם לעשות הוא לפורר את האסאדו בקערה נפרדת, לצקת מהרוטב שבסיר עם הבצלים המקורמלים לערבב הכל, לשים על מצה רטובה ולגלגל, מובטח לכם ביס חלומי! כמובן שבמשך השנה תוכלו לשים בפיתה, ג'בטה, המבורגר או כל דבר שתרצו! המתאימה מתאימה לערב חג פסח וכמובן לשבת המלכה! ממליץ עליה מאוד! באתר יש עוד מבחר מתכוני אסאדו מעולים שתוכלו להכין בכל ימות השנה לאוהבי הז'אנר! עקבו אחריי באינסטגרם וקבלו את המתכונים לפני כולם.

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   בשרי
16 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לכ-5 סועדים
4 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • לסיר ברזל יצוק של מגנוס מוסיפים 3 כפות שמן זית ומחממים, צורבים 1.5 בשר אסאדו חתוך לקוביות ומשחימים יפה, בסיום מוציאים לקערה ולא מנקים את הסיר

  • מוסיפים לסיר 4 בצלים לבנים חתוכים ומקרמלים עם מעט מים עד שהופכים לשחומים יפים, מוסיפים 3 גזרים חתוכים, חופן ערמונים מוכנים לאכילה מ-3 שקיות ואקום קטנות, 10 תפוחי אדמה קטנים מחזירים את הבשר ומוסיפים 3-4 כפות סילאן, מוסיפים חצי כוס מים (שקשקתי את המים עם מה שנשאר בצנצנת הסילאן והוספתי).

  • מוסיפים 2 כוסות יין אדום חצי יבש או יבש, 1 כוס ציר בקר או כוס מים, מלח לפי טעם, 5-7 שיני שום, כפית כורכום שטוחה, חצי כפית פלפל שחור טחון ומערבבים

  • קוצצים חצי צרור פטרוזיליה ומוסיפים, אם רוצים רוטב סמיך יותר, מוסיפים 2 כפות קורנפלור גדושות לקערה ומערבבים עם 3-4 כפות מים או מעט יותר עד לקבלת תערובת מימית חלקה, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב. סוגרים מכסה ומביאים לרתיחה ל-2-3 דקות, מנמיכים לעוצמה בינונית-נמוכה (4 באינדוקציה) ומבשלים 4-6 שעות או עד שהבשר רך ומתפרק בקלות

הערות
  • לפורר את הבשר בקערה ל"שיערות" ולשפוך מהרוטב עם הבצלים המקורמלים עליו, לערבב הכל ביחד, למרוח קטשופ מיונז על מצה רטובה ולגלגל למעין לאפה/טורטיה

7 תגובות על: אסאדו ביין אדום סילאן וערמונים
כתיבת תגובה
אריאל
אריאל
19 בספטמבר 2024 בשעה 8:22

האם ניתן לקצר את הדרך ולבשל בסיר לחץ ?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
19 בספטמבר 2024 בשעה 12:35

בהחלט ניתן!

הגב
אריאל
אריאל
26 בספטמבר 2024 בשעה 7:18

להכניס את הכל ביחד ? וכמה זמן לבשל בבקשה ?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
26 בספטמבר 2024 בשעה 16:44

כ-3-4 שעות עד שרך. לא מספיק רך? תמשיך לבשל עוד.

הגב
ענבל
ענבל
17 בספטמבר 2024 בשעה 14:20

מה אפשרי שיחליף את היין ? והאם יש לך מתכון לחזה אווז בתנור ?( לא מצאתי )

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
17 בספטמבר 2024 בשעה 15:36

חזה אווז אצלם לכאן בהמשך אעלה. לגבי היין - ציר בקר או מים פשוט. גם בירה תעבוד.

הגב
שרי
שרי
9 ביוני 2024 בשעה 23:45

איזה יין שמים? מתוק או יבש?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
10 ביוני 2024 בשעה 14:36

חצי יבש... לא מתוק :)

הגב
אלמוג
אלמוג
20 באפריל 2023 בשעה 17:52

האם אפשר להשתמש במתכון הזה לפלטת שבת?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
20 באפריל 2023 בשעה 19:13

כן, כמובן להכין לפני ואז לחמם. אבל הסכנה בפלטה שזה יכול קצת לייבש את הבשר. יש פלטות עם עוצמת חום חזקה...

הגב
אלמוג
אלמוג
20 באפריל 2023 בשעה 20:29

התכוונתי כמו חמין

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
23 באפריל 2023 בשעה 13:4

בתכלס מאמין שכן כי גם בחמין הבשר יושב על הפלטה.

הגב
אלמוג
אלמוג
20 באפריל 2023 בשעה 20:25

הכוונה בבישול איטי; זאת אומרת לא לבשל אותו על הכיריים 4-6 שעות; אלא ישר להעביר אותו לפלטה אחרי זמן קצר יותר

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
23 באפריל 2023 בשעה 13:1

אפשר לנסות, הפלטה היא לא מדע מדוייק והעוצמות שלה שונות אצל כולם

הגב
רינת
רינת
3 באפריל 2023 בשעה 22:13

תודה על המתכון! יש אפשרות לשים בתנור במקום בישול של 6 שעות?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
4 באפריל 2023 בשעה 11:3

אפשר עד שיהיה רך, אבל צריך להיזהר שלא יתייבש. לפרק לקוביות גדולות ולא קטנות מדיי ולאפות כמו במתכון אסאדו הזה בתנור.

הגב
עירית
עירית
2 באפריל 2023 בשעה 14:36

תודה לך. חג שמח!

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
2 באפריל 2023 בשעה 21:48

חג שמח נשמה

הגב
עירית
עירית
1 באפריל 2023 בשעה 19:48

היי שחר, תודה עבור המתכון. ברשימת המצרכים מופיע 3 קילו אסאדו (חתוך לקוביות), וגם 1.5 קילו אסאדו (שפונדרה חתוך לקוביות). באופן ההכנה כתוב צורבים 1.5 בשר אסאדו חתוך לקוביות. שאר הבשר לא מוזכר. דבר נוסף זה 4.5 ק"ג לחמישה סועדים... אם פספסתי משהו, אני מתנצלת מראש. תודה.

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
1 באפריל 2023 בשעה 23:59

את צודקת. זו טעות והיא תוקנה. תודה רבה לך.

הגב
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # בישול ארוך # כשר לפסח # יין אדום # אוכל לשבת # ארוחות צהריים קלות # ארוחת שישי # שישי בצהריים # מנות בשריות # אוכל לקידוש # אירוח בופה # ארוחת צהריים לשישי # אסאדו # בצל # אוכל ליום שבת # שבת # אוכל לפסח # אוכל # ארוחות צהריים בשריות # מנות עיקריות בשריות # חגים # שישי # קרניבור # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות בשריות לשישי # ארוחות לקידוש # חורף # תבשילים # תבשילים בשריים בבישול ארוך # תבשילים לחג # ארוחת צהריים ב 10 דקות # אוכל לשישי # ארוחה לשבת # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחות צהריים פשוטות # גזרים # קידוש # מנה בשרית # בסיר אחד מתכונים בשריים # בסיר אחד # אוכל בסיר אחד # ארוחות צהריים טעימות # תבשילים בסיר אחד # ארוחה בסיר אחד # בישול בסיר אחד # הכל בסיר אחד # ארוחת צהריים בסיר אחד # ארוחת ערב בסיר אחד # מנה בשרית לשבת # מנה בשרית לשישי # מנה בשרית לחגים # מנות עיקריות לחגים # אוכל מנחם # שפונדרה # שפונדרה עם שומן # מנה עיקרית בשריות # מנות עיקריות בסיר אחד # מנה עיקרית בסיר אחד # שבת בצהריים # אסאדו נימוח # אסאדו עסיסי # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # ארוחת צהריים כשרה לפסח # ארוחות צהריים כשרות לפסח # חג פסח # ארוחת צהריים בשרית לפסח # ארוחה בשרית לפסח # מנות עיקריות בשריות לפסח # ארוחות בשריות כשרות לפסח # מנה בשרית לארוחת צהריים # אסאדו מפורק # ציר בקר # תבשילי קדירה # יאבלולו שמבלולו # ערמונים # ליל הסדר מתכונים # שבת חתן # מנות עיקריות לשבת # מנות עיקריות לראש השנה # תפוחי אדמה # שום # פטרוזיליה # בצל לבן # מנות עיקריות # תבשילים בשריים # תבשיל בשר # קורנפלור # אירוח בופה בשרי # בשר # קרניבורים # סילאן # גזר # ארוחת צהריים # ראש השנה # פסח # מתכונים לפסח

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il