אורז עגול עם עשבי תיבול סטייל סטיקי רייס שיוצא פשוט נפלא! תוספת לארוחת צהריים שכל אחד חייב להכין בבית בהול! האורז הזה יוצא פשוט נפלא עם ארומה משגעת! יש לי באתר עוד מגוון מתכוני אורז מעולים שתוכלו להכין בקלי קלות כמו למשל אורז אדום שהפך למאוד פופולרי באתר או כל מיני מתכונים מגוונים אחרים. כל המתכונים עולים לעמוד האינסטגרם שלי לפני שהם עולים לאתר כך שכדאי לעקוב.
חותכים חצי בצל סגול לקוביות, מחממים שמן זית (או רגיל) ומטגנים בעוצמה בינונית-נמוכה עד להזהבה.
מוסיפים את האורז לקערה ומוסיפים מים, שוטפים ומסננים מספר פעמים עד שהמים די שקופים.
אחרי שהבצל טוגן מספיק (לא לשרוף) מוסיפים את האורז ומוסיפים המים (2 כוסות מים חמים על כל כוס אורז = 4 כוסות מים חמים).
מוסיפים את התיבול: כף אבקת מרק בצל, 4 שיני שום כתושות או תבלין שום, מלח, פלפל שחור טחון, ומערבבים - בודקים שהטעם מספק אתכם וממשיכים הלאה. (מי שאוהב יכול להוסיף מרק עוף)
קוצצים רבע צרור כוסברה, שמיר, פטרוזיליה, בצל ירוק וחופן עלי נענע (לא יותר מדיי שלא ישתלטו על הכל) ומוסיפים לסיר, מערבבים היטב.
מכסים את הסיר במגבת, מכסים במכסה, מכסים את המכסה בקצוות המגבת ומנמיכים עוצמה להכי נמוכה (למשל 3 באינדוקציה) ומבשלים 20 דקות, אחרי 20 דקות סוגרים את האש ומשאירים את המכסה סגור לעוד 12-15 דקות ורק אז פותחים - בתיאבון.
* מי שלא אוהב את הסטייל של הסטיקי רייס יכול להשתמש באורז פרסי (אותן כמויות של מים וזמני בישול)
* ניתן לשחק עם עשבי התיבול
* ניתן להמיר את השום הכתוש לתבלין שום וכמובן שמלח פלפל לפי טעם