איך מכינים אורז אדום אחד שיוצא מושלם? לפי השיטה שלי! תבלו איך שתיבלתי, תעקבו אחר ההוראות ותאמינו לי שיצא לכם אורז טעים שאתם לא תפסיקו ללקק את האצבעות כפי שניתן לומר, תוספת נפלאה לארוחת צהריים לצד חלבון כלשהו (דג או בשר) - תנסו להכין וספרו לי בתגובה איך יצא לכם או כאן או בדף באינסטגרם שלי שאליו אני מעלה את המתכונים לפני כל המקומות, אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי שאליו מדי שבוע עולים מתכונים חדשים, צפו במתכון הוידאו:
חותכים חצי בצל סגול לקוביות
שוטפים 1 כוס אורז במים מספר פעמים עד שהמים שקופים
מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל 2-3 דקות, מוסיפים את הפפריקה האדומה והכמון ומערבבים. (עוצמת אש בינונית - לא לשרוף!)
מוסיפים את האורז השטוף המסונן, מוסיפים את רסק העגבניות אבקת מרק הבצל אבקת מרק העוף (לא חייב) המלח הפלפל שחור הטחון והסוכר ומערבבים 2-3 דקות, מוסיפים 2 כוסות מים חמים ומערבבים. טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול
מכסים את הסיר במגבת ובמכסה ומנמיכים לעוצמת אש נמוכה (3 באינדוקציה) לבישול של 20 דקות. בסיום מכבים את האש ומשאירים מכסה סגור לעוד 10-15 דקות ואז פותחים. בתיאבון
מלח ופלפל לפי טעם
רצוי להשתמש באבקת מרק עוף פרווה ללא מונוסדיום גלוטמט ( ואפשר גם לוותר )
לחריפות נוספת ניתן להוסיף קצת פלפל צ׳ילי אדום גרוס
מצחיקים, אורז פרסי זה לא אורז אדום 😄
אבל זה אורז אדום :)
:)
יוצא מושלם , אני עודה המון את האורז האדום , הפעם הוספתי חצילים וקישואים .
כיף גדול תהני!
שלום, יישר כוח ותודה רבה על המתכון הנפלא, דיוק בפרטים ובכמויות יוצא אורז מעולה אחד אחד! אולם שניסינו להכפיל כמויות האורז בשני שליש מהסיר בחלק התחתון יצא בצקי ודביק האם יש דרך לשפר או שמומלץ תמיד להכין בכמויות קטנות כדי שיהיה מוצלח?
הכנתי 2 כוסות אורז 4 כוסות מים ורופא רסק קטנה בישלתי כ20 דק עם מגבת ואחרי 20 דק עדיין נשאר לי מים למעלה מה הסיבה ממשיכה כרגע לתת לו עוד רבע שעה למה לא התייבשו כל המים?
תנסי לשים כוס ושלושתרבע מים חמים, במקסימום תוסיפי עוד חצי כוס אורז לבן שטוף ותערבבי הכל שיספח את הנוזלים..
אני ממליץ על כמויות קטנות שיצא מוצלח, נסה אולי מעט פחות מים בכמות הגדולה כדי שלא ידבק.
מתכון מעולה. העשיר את הארוחה . קל להכנה ותוצאה מושלמת. זכיתי למחמאות : אורז ברמה גבוהה!!! תודההה🙏
תודה תהנו נשמה!
מתכון פשוט פנטסטי !
כיף גדול תהנה משה.
יצא לי אורז אדום מושלם!! מתכון מעולה! 😋
כיף גדול! תהני! תודה
אם אין א.מרק בצל?
אפשר לוותר..
שחר יצא לי האורז הכי טעים שאכלתי אני מתכוננת להגיש אותו עם גולאש הונגרי מחר לצהריים האורז יככב אצלי תודה על מתכון מוצלח במיוחד
כיף גדול! תהנו
מה הכוונה 1 מרק עוף/1 מלח וכו'? כפית ? כף? דלי? חולים עליך ועל המתכונים שלך אצלינו בבית
היי סליחה, 1 כפית מרק עוף, מלח לפי טעם, חחח כנראה התפספס אני אתקן תודה נשמה אוהב אתכם
כמה זה כוס?
אם אתה משתמש בכוס מסויימת שלך בבית ושם בה אורז תשים באותה הכוס גם את המים שהכמויות של הכוסות יהיו שוות. אני השתמשתי בכוס 240 מ"ל
תודה רבה אחלה מתכונים !!!!! מאחורי ההומור מסתתרת מקצועיות.....
תודה רבה. קודם כל המקצוענות והאיכות ואח"כ הבידור :) תודה!
הכנתי אחד לאחד והאורז לא היה מוכן יכול להיות שצריך 30-40 דק לבקלב את האורז ? בנוסף למה חשוב לסנן את האורז ?
לא הבנתי. חיממת הכל כמו שצריך? כיסית במגבת?
מתכון טוב אבל מידי הרבה פלפל שחור, יוצא חריף.
תודה, לכל אחד זה שונה כיוון שלי לא היה חריף, שימי פעם הבאה פחות :)