מתכונים בסיר אחד עם המתכונים האהובים על כולנו, קלים פשוטים מהירים ובעיקר לא מלכלכים הרבה כלים במטבח. הנה לכם מתכון נפלא - תבשיל פתיתים ונקניקיות מרגז עם ירקות בסיר אחד - ארוחת צהריים בשרית מושלמת שתסגור לכם ולמשפחה את הפינה ובכמעט כלום מאמץ! אם אתם אוהבים עוד מתכונים בשריים מעולים ישנו מתכון לפרגיות אורז ואפונה בלימון ודבש בסיר אחד וגם פתיתים ופרגיות עם ירקות שורש בסיר אחד - תנסו... שווה! כל המתכונים עולים קודם כל לדף האינסטגרם - עקבו אחריי והישארו מעודכנים! כמו כן אשמח אם תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. צפו במתכון וידאו עכשיו:
חותכים את הבצלים הסגולים הגמבות והבטטה לקוביות
מוסיפים שמן זית לסיר ומחממים - מוסיפים את הירקות צולים בחום גבוה ואח"כ מנמיכים עד לבישול / קירמול הירקות
חותכים את נקניקיות המרגז לחתיכות קטנות, מוציאים את הירקות מהסיר לכלי נפרד ומטגנים את חתיכות המרגז טיגון ראשוני
תחזירו את הירקות לסיר, תוסיפו את רסק העגבניות, טגנו כ-3 דקות בעוצמה בינונית והוסיפו את כל שאר התבלינים + האפונה, ערבבו הכל היטב
הוסיפו את הפתיתים, ערבבו היטב, והוסיפו את כוסות המים.
סוגרים את מכסה הסיר, מביאים את הכל לרתיחה ל-2 דקות (לא יותר שלא תישרף התחתית), אח"כ מנמיכים עוצמת חום ומבשלים עוד 10 דקות על עוצמה נמוכה בינונית ואח"כ פותחים מכסה מערבבים הכל, סוגרים מכסה שוב ונותנים להם לנוח 10 דקות, אח"כ הכל מוכן!
ניתן לשנות את הירקות - להוציא את הבטטה ולהחליף בתפוח אדמה
ניתן להחליף את סוג הפתיתים
רצוי כמות מים נכבדת כדי שהתבשיל יהיה קצת מימי ולא יבש
אם רוצים להוסיף חריפות תוסיפו צ'ילי חריף יבש + פפריקה אדומה חריפה
לא חייב טימין
אם הכנתם ואהבתם תייגו אותי באינסטגרם ואעלה אתכם לסטורי