שניצל תירס ביתי פרווה מטורף ששבר את הרשת! הכנתם אותם בצורת שניצלונים ותאמינו לי שהילדים שלכם יעופו עליהם ממש! ומי שרוצה גרסה ללא גלוטן שפשוט ימיר את הקמח לקמח ללא גלוטן, יש באתר גם מתכון לנאגטס כמו של מקדונלדס שהילדים שלכם ממש יעופו עליו וכמובן מתכון לקריספי צ'יקן כמו של KFC שגם כן כבר הספיק לשבור את הרשת, לכל חובבי המתכונים הקריספיים לחצו כאן ותגיעו לקטגוריה עם ים מתכונים שווים. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם.
טוחנים במעבד מזון את התירס (תשמרו 2-3 כפות גרגירי תירס שלמים בצד) למרקם כמעט חלק אך עם חתיכות קטנות, אח"כ מעבירים לקערה ומוסיפים את גרעיני התירס ששמרנו מקודם.
מוסיפים את הביצה הקמח פירורי הלחם השמן והמלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. אפשר לנסות לקחת מהתערובת עם ידיים רטובות ולייצר צורות "נאגטס" או שניצלונים ולהניח על תבנית עם נייר אפייה. אם לא הולך לכם תכניסו את התערובת למקרר לשעה תוציאו ותתחילו לייצר שניצלוני תירס. (שלא יהיו עבים מדיי! תעשו אותם דקים אחרת התערובת לא תתבשל בטיגון!)
מכניסים את כל השניצלים שיצרנו יפה למקפיא שיקפאו לגמרי לכמה שעות טובות. למרות שגם שעתיים יוכלו להספיק.
מערבבים בקערה את פירורי הלחם השומשום והמלח, בצלחת נפרדת מוסיפים ביצה קטשופ מיונז ומעט מלח ומערבבים. בנתיים מחממים שמן עמוק.
מוציאים את השניצל תירס שיצרנו מהמקפיא, מצפים בבלילה הרטובה, אח"כ בפירורי הלחם, ואז מטגנים עד להזהבה, בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותנו תגובה טובה. אוהב אתכם.
לא חייב קטשופ ומיונז בבלילת הביצים
אפשר לאפות בתנור על 200 מעלות טורבו עד שמזהיב במקום לטגן
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן
אפשר תירס קפוא?
כן רק להשאיר אותו בחוץ שיפשיר
אפשר אחרי הטיגון/האפייה להקפיא ולהפשיר?
אפשר.
כמה גרם תירס שמת במתכון? יש כל מיני גדלים של קופסאות שימורים...
השימורים הסטנדרטית - לא הקופסה הקטנה שאוכלים עם כפית......