שמן צ'ילי חריף אש - מתכון נפלא לשמן מתובל שישדרג לכם כל מנה וכל מאכל! אתם בטח שואלים איפה אפשר לשלב אותו? אז בד"כ מזלפים ממנו על פיצות ומקפיצים את הטעם שלהן, פסטות (כמו פסטה אליו אה אוליו למשל), סביצ'ה, סשימי, כיסונים, ועוד המון מנות מעולות! לא מסובך להכין את השמן הזה ולדעתי הוא חובה בכל בית! הוא יחזיק לכם בלי להתקלקל כמה חודשים טובים בתוך בקבוק זכוכית אטום מספר חודשים (זה שמן לכל דבר). אם אתם חובבי חריף יש לכם באתר קטגורייה שלמה של מתכונים חריפים נפלאים וטעימים מכל הסוגים. כמובן שהמתכון הזה כמו כל השאר עלה קודם כל לעמוד האינסטגרם שלי לכן כדאי לעקוב אחריי ולהיות מעודכנים לפני כולם.
לקערה מוסיפים את הצ'ילי החריף הגרוס את הסוכר המלח ורוטב הסויה ומערבבים, מניחים בצד
לסיר מוסיפים את עלי הדפנה, תרמילי ההל, כוכבי האניס, מקלות הקינמון וזרעי הכוסברה וקולים מספר דקות על עוצמת אש בינונית עד שהם מתחילים להוציא ריחות טובים, אח"כ מוסיפים 3 שיני שום מעוכות עם הקליפה ואת הבצל הירוק ומערבבים עוד דקה
מוסיפים את השמן לאותו הסיר ומחממים אותו לכ-120 מעלות (ולא יותר! שלא ישרוף הכל) ומטגנים טיגון עדין שכל הטעמים יצאו לשמן כ-30 דקות עד שעה (רצוי שעה אפילו לטעם חזק יותר), לאחר כ-20-30 דקות אם השום והבצל הירוק מתחילים להישרף יש להוציא אותם מהסיר כדי שלא יתנו לנו טעם שרוף לשמן חלילה
בסיום שמים מסננת על הקערה עם הצ'ילי הגרוס החריף ושופכים את השמן לקערה בזהירות, מערבבים היטב, מעבירים לצנצנות, נותנים להתקרר - והנה לכם שמן צ'ילי משוגע חריף שיקפיץ לכם את החריפות והטעם של כל מנה שתרצו בה איזושהי עוקצניות מגניבה של חריף, תהנו
לסכרתיים: ניתן לוותר על הסוכר.