שוק טלה עם בצלים ממולאים באורז ותפוחי אדמה קטנים מתובלים סופר טעימים, מנה מנצחת על שולחן החג או על שולחן השבת שחובה עליכם להכין - בתיבול של אמא שלי אתי, היא מכינה את זה כמעט כל חג והתיבול דיי זה לתיבול של תבשיל הכבש שהיא מכינה בחגים ושהעליתי לכם לכאן לבלוג. אם אתם בקטע של מתכוני קרניבורים לחצו כאן ותגיעו לרשימה המלאה. יש לי גם מתכוני אסאדו מובחרים במיוחד שאתם חייבים להכין! עקבו באינסטגרם לעוד מתכונים שווים.
מכינים את מרינדת התבלינים, כותשים שיני שום מראש שום שלם, מוסיפים את הקארי הפלפל הלבן הכורכום הכמון הפפריקה מרוקאית המתוקה אבקת המרק ומעט מלח, חצי כוס שמן זית ומערבבים טוב (וכן צריך חצי כוס שמן זית כי נשתמש במרינדה הזו כמה פעמים).
סופגים את שוק הטלה מנוזלים בעזרת נייר סופג, ומורחים אותו במרינדה מכל הצדדים, נותנים לו לשבת למשך לילה במקרר (רצוי!). לאחר לילה עוטפים אותו היטב בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור על 170 מעלות טורבו לכשעתיים.
בזמן שהנתח בתנור מכינים בצלים: לסיר גדול עם מים רותחים מוסיפים 6-7 בצלים שמקלפים וחורצים עד האמצע לבישול של כ-15-20 דקות או עד שרואים שהקליפה מתנתקת, בסיום מעבירים למי קרח ומפרידים את הקליפות בעדינות, שומרים בצד 3 לבבות מהבצלים וקוצצים אותם דק - מעבירים לקערה. לאותה קערה מוסיפים 1 כוס (כוס בנפח 250) של אורז עגול שטוף ומסונן היטב, מוסיפים כף גדושה מתערובת התבלינים שהכנו לפני ומוסיפים עוד ממש מעט מלח ומערבבים טוב, ממלאים את הבצלים כמו בסרטון בעדינות ולא מפוצצים במילוי.
תפוחי האדמה: לקערה גדולה מוסיפים 2 כפות ממרינדת התבלינים ומוסיפים את תפוחי האדמה הקטנים ומערבבים היטב.
אחרי שעתיים בתנור מוציאים את הנתח מורידים בזהירות את נייר האפייה ונייר הכסף, מוסיפים את הבצלים ותפוחי האדמה על התבנית (למי שאין תבנית טובה שירפד בנייר אפייה), מערבבים את יתרת המרינדה שנותרה עם 2 כוסות מים חמים ושופכים לתבנית בזהירות (מי שרוצה יותר "רוטב" שיוסיף עוד מים אני רציתי שיתאדה ושישארו רק התוספות).
סוגרים את התבנית ב-2 ניירות אפייה (הרטיבו במים סחטו ושימו מלמעלה) ובנייר כסף בצורה הרמטית במיוחד ותכניסו לתנור על 170 מעלות טורבו לעוד כשעה וחצי או שעתיים עד שהבשר רך ונופל מהעצם. בסוף הרמתי מעלות ל-220 והכנסתי לצלייה נוספת של מספר דקות עד להשחמה . הבצלים ותפוחי האדמה כמובן יהיו מוכנים שחומים וטעימים מאוד!
אפשר לשחק עם התיבול איך שאוהבים, מלח לפי טעם. אפשר גם לחלוט את האורז במים חמים כ-10 דקות ולהוציא.